Yks’ye Girecekler Dikkat!

Yks’ye Girecekler Dikkat!

YKS(Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı/Üniversite Sınavı)’ye sayılı günler kala, öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferzan Curun, “Olumsuz düşünce ve insanlardan uz

YKS(Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı/Üniversite Sınavı)’ye sayılı günler kala, öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferzan Curun, “Olumsuz düşünce ve insanlardan uzaklaşın” dedi.
Doç. Dr. Curun, “Adayların psikolojik açıdan korunmaları gerekiyor. Çünkü olumsuz duygulanımda ‘savaş ya da kaç’ durumuna geçiyoruz. Dikkatimiz daralıyor. Bu nedenle olumlu duygular içinde olmamız önemli” ifadelerine yer verdi.
“Neşe, canlılık, olumlu bakış açısı, kişinin yaşam enerjisinin ve motivasyonunun yüksek olması, dikkatinin açık olması” gibi duygulara ve durumlara dikkat çeken Doç. Dr. Curun, “Sınava girecekler; kendileriyle negatif konuşan, ‘Kazanamazsın, kazanamazsan hayatın biter’ diyen kişilerden uzak dursun. Sınava kadar mümkün olduğunca çok olumlu iç konuşma yapın. Ayrıca hafif egzersiz ve sağlıklı beslenmeye dikkat” dedi.
AİLEYE DE İŞ DÜŞÜYOR
Sınava kadar olan sürecin verimli ve sağlıklı geçirilmesinde anne babalara da iş düştüğünü dile getiren Doç. Dr. Curun, “Ailelerin de gerçekçi bir şekilde destek vermeleri gerekiyor. Kaygı uyandıran ya da sahte iyimserlik taşıyan konuşmalar yapılmamalı. Çocuğa ‘boş ver, bu sınav zaten önemli değil’ gibi sözler de söylenmemeli” şeklinde konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.