Yomra Kaşüstü Köyü

Yomra Kaşüstü Köyü

Yomra Köyleri Arasında yer alan Kaşüstü köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Kaşüstü köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Kaşüstü, Trabzon ilinin Yomra ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaşüstü Köyü Resimleri ve kaşüstü köyü video sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kaşüstü Köyünde doğan biri var mı? Yomra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yomra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yomra-Trabzon Arası Kaç Km? Yomra Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Yomra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kaşüstü, Trabzon ili Yomra ilçesine bağlı bir mahalle.[1]

Tarihinin MÖ. 2000 yıllarına dayandığı zannedilen bölge[2], Yunancanın Pontus lehçesinde "Güzel yer" anlamına gelen Koúxoula, Koxali ve Kuxla adlarıyla anılmıştır.[3] 1918'e kadar Rumların ve Türklerin beraber yaşadığı bölgeyi 24 Şubat 1919'da Rumlar topluca terk etmiştir.

1958'te Kaşüstü adını alan bölge, 1984 yılında belde statüsünü kazanmıştır. Şu anda Cumhuriyet, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak adlı 3 mahalleden oluşan belde 100 hektarlık yüz ölçümü ile Yomra ilçesinin en büyük ve en gelişmiş beldesiydi.

Ancak 2014 yılında 6360 sayılı kanunla kapatılarak Yomra ilçesinin mahallesi olmuştur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.