Yozgat İşleğen Köyü

Yozgat İşleğen Köyü

İşleğen köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, İşleğen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan İşleğen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yozgat İşleğen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İşleğen köyü son dakika gelişmeleri, İşleğen köyüne özgü yemekler, Yozgat İşleğen köyünün tarihi, İşleğen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İşleğen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kültürel anlamda birçok kültüre beşiklik yapmış olan Anadolu'nun mevcut coğrafyası kültürünüde etkilemiştir. Anadoluda yaşamış olan kültürlerin etkisi bölge kültürüne de katkıda bulunmuştur. Düğünleri , oyunları, yemekleri ve hoş oda sohbetleriyle Anadolu kültürünün en güzel örneklerini verir. Yörede en önemli faaliyet köy düğünleridir. Düğünlerde çekilen ağırlama halayı yöreye has bir halaydır. Yine bölgede sürdürülen ata oyunları, kına yakma merasimi vb faaliyetler örf ve adetleri yansıtır. Yörede tanınmış yemekler ise: Arabaşı, Testi Kebabı, Madımak Yemeği, Cılbır ve Yogurt Çorbası yöreyi tanıtan yemeklerdendir. Bunun yanı sıra yörede yapılan Tandır Ekmeği de mutlaka tadılması gereken lezzetlerdendir.

Yozgat merkezine 23 km uzaklıkta olan İşleğen köyü, yer şekilleri bakımında engebeli arazi yapısına sahiptir. Köyün yerleşim yeri küçük dağ eteklerine kuruludur. Mevcut arazi yapısı ulaşım ve diğer faaliyetlere engel teşkil etmemektedir. Köyün yerleşim yeri arkası ve çevresinde yükseklikleri fazla olmayan dağlar mevcuttur.

İşleğen, Yozgat ilinin Merkezine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İşleğen Köyü Resimleri ve İşleğen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yozgat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İşleğen Yozgat Arası Kaç Km? Yozgat Hava Durumu? Yozgat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında İşleğen Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.