Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen törene YÖK Başkanı Prof. Dr.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen törene YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, devlet protokolü, Bakanlar, YÖK üyeleri, büyükelçiler, üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törende KMÜ’yü temsilen ise Rektör Akgül’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Birol Üner, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nermin Şarlak ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Koyuncu yer aldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi. YÖK Başkanı Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirterek değişen dünyada yükseköğretim ile hedeflenen çıktıların değiştiğine ve bugünün meslek tanımlarının geleceğin teknolojileri dizayn edilirken yetersiz kalacağına dikkat çekti. Konuşmasının devamında YÖK Başkanı Saraç, uygulamaya koydukları birçok yapısal değişiklik hakkında bilgi verdi.
“TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA SON 17 YILDA ÇOK BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasına 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulunarak Yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeler ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yükseköğrenim alanında özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversite sayısının 76’dan 207’ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz ifadesidir. Almanya’da yükseköğrenim çağındaki öğrenci sayısı 3 milyon civarı; bizde 8 milyon. Almanya’nın nüfusu bizim nüfusumuzla hemen hemen aynı. Nitelik noktasında aşmamız gereken şüphesiz ki bir mesafe var ama dikkat edin öğretim üyelerimizin de sayısını sürekli artırıyoruz. Şimdi bizim arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken şüphesiz ki hocalarımızın da niteliğinin artması. Hocalarımızın evlatlarına, öğrencilerine o denli sahip çıkması gerekir ki biz hem hocalarımızla hem de öğrencilerimizle ayrıca iftihar edelim. Bu adımı atabilir miyiz, atarız. Bu millet bunu da başarır” 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı, YÖK Üstün Başarı Ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.