Yüksekova Dilektaşı Köyü

Yüksekova Dilektaşı Köyü

Dilektaşı köyü haberleri, Dilektaşı güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hakkari köyleri arasında yer alan Dilektaşı köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Dilektaşı  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yüksekova Dilektaşı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dilektaşı  köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dilektaşı (Kürtçe: Manîs), Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür.Köklü bir geçmişe sahip olan köy, bugün hali hazırda kurulu bulunduğu vadiden önce Sasé denilen mevkide yer almaktaydı. Köy 1950'li yıllara kadar Yüksekova - Başkale arasındaki ulaşımda önemli bir konaklama yeriydi. Köyün Van ilçesi olan Başkale ile sınır arazilerinin yer aldığı SASÊ mıntakasındaki eski kalıntılar bu durumu kanıtlar niteliktedir.Geleneksel Kürt kültürü ve onun hayata yansımış izleri köyün sosyo-kültürel yapısında hakimdir. Kız alma-verme, nişan,kına, düğün; hasat mevsimi imece, v.b kültürel ritüeller Yüksekova'nın diğer köyleri gibi burada da belirgin bir şekilde görülür. Köyde yaşayan insanların anadili Kürtçe olup günlük hayatta bu dil kullanılır. Yemekleri arasında en dikkat çekenleri; gılol, keledoş, doxave'dir.Hakkâri il merkezine 40 km, Yüksekova ilçesine 30 km uzaklıktadır. Köy Soré-Tavné denilen mevki içerisinde yer almakta olup, Çiyayé Moré (Mor Dağı) dağ kütlesine bağlı vadilerden birisi içerisinde kurulmuştur. Köyün coğrafyasında dağlar vadiler önemli bir yer tutmakla birlikte çok şirin bir ovası ve yaylası vardır. İki derin vadi boyunca akan dereleri birleşerek Çemé Sipéxane ismini alır. Köyün bu topoğrafik yapısına bağlı olarak iklimi genel karasal iklim eğilimine sahip olmakla birlikte birçok meyvenin yetiştiği bir mikro-klima alanı sağlar.

 

Dilektaşı , Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dilektaşı  köyü resimleri ve Dilektaşı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

YüksekovaHaber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Derecik yöresine özgü haber kanalı var mı? Yüksekova Hakkari Arası Kaç Km? Derecik Hava Durumu? Hakkari Köyleri ve Derecik Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hakkarili iseniz Hakkarili Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Hakkarili Ünlüler arasında Yüksekova Dilektaşı köyünde doğan biri var mı? Yüksekova Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.