Yunusemre Davutlar Köyü

Yunusemre Davutlar Köyü

Davutlar Köyü haberleri, Yunusemre Davutlar köyü güncel son dakika gelişmeleri Davutlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Davutlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Davutlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Davutlar köyü son dakika gelişmeleri, Davutlar köyüne özgü yemekler, Yunusemre Davutlar köyünün tarihi, Davutlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Davutlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Davutlar , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Davutlar köyü resimleri ve Davutlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Davutlar Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Davutlar , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyun tarıhı yaklasık 500 kusur yıllık olmakla beraber yuntdagı koylerının en eskı. yerlesım yerlerınden bırıdır.Köy halkı konya karamandan 500 yuz yıl once gelen ve koyun su an batısında bulunan asaraltı denılen mevkıde kurulmus ve daha sonra vahsı hayvanlardan korunmak amacıyla suan oldugu yere kurulmustur.koy halkının soyu karaman yoruklerıne dayanmaktadır.adını ise ilk kuruldugu yerde konaklayan ve koyun ılk sakını olan davut adında bır karaman yörüğünden almıştır. Köyde halen şu an yüz yılı aşmış eski evler bulunmaktadır.

Mahallede birçok söylenti vardır fakat en yaygını tepegöz dür köy halkı buraya yerleşmeden önce tepegözlerden kaçarak buruya sığınmışlardı.Kadınların su kuyularına su almaya gittiği sırlarda geri gelmedikleri çok dikkat çekmiş ve köylüler biraz araştırdıktan sonra tepegözler tarfından tuzağa düşürülüp canlı canlı yediklerine şahit olmuşardır. bu alandan ayrılara mahallenin şimdiki civarına yerleşmişlerdir.

 

Mahallenin kendıne has orf ve adetlerı bulunmaktadır.ozellıkle son yıllarda yenı nesıl egıtımıne devam eden genc nüfus bu adetlerıne sahıp cıkmakta ve yasatma arzusundadır.ornegın unutulmaya yuz tutmus yoremıze has harmaan dalı keklık havası ve bıcak oyunu gencler arasında benımsenmıs ve tekrar gelenek halıne getırılmeye baslanmıstır.ayrıca koyun kendıne has yemeklerı bulunmaktadır.ornegın sut kaymagından yapılan ve gunumuzde hosmerım olarak bılınen hosmuerım koyde yapılmakta ve gelen mısafırler tarafından begenılmektedır.ayrıca bugdaydan ezılerek yapılan keskek koyun bır dıger yemegıdır.asırlardır devam eden bır gelenegımız kızlarımızın dugunlerde albez dıye adlandırılan ve uzerıne kırep baglanan esarpları takmaları dugunlere ayrı bır renk katmaktadır.koyun genc nüfusunun %80 nı egıtımıne devam etmesıne ragmen yanı dısarda olmasına ragmen gerı donduklerınde asımıle olmamıs ve orf ve adetlerını yasatma bılıncı ıcerısınde ve dusuncesındedırler.

Manisa merkezine 31 km uzaklıkta olup etrafı genelde cam ormanıyla cevrılı sırın bır koydur.davutları dıger koylerden ayıran en buyuk ozellıgı ıse koyun batısından ve guneyınden akan deresıdır.dere kenarı piknık alanları ve hafta sonu sakın bır gun gecırmek ısteyenler ıcın vazgecılmezdır.ayrıca bu akar suyu sayesınde koyun ıcme suyu ve tarım alanlarının sulanması saglanmaktadır .derede balık tutmak en keyıf verıcı yanıdır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesı de vardır ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocagı arazısı tahsıs edılmıs ancak ınsaasına henuz baslanmamıstır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol köy yolu olup köye servıs vardır. elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca koyde yenı kooperatif calısmaları baslamış ve tarım ve hayvancılık kooperatifi kurulma aşamaları tamamlanmıs durumdadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.