Yunusemre Durasıllı Köyü

Yunusemre Durasıllı Köyü

Durasıllı Köyü haberleri, Yunusemre Durasıllı köyü güncel son dakika gelişmeleri Durasıllı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Durasıllı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Durasıllı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durasıllı köyü son dakika gelişmeleri, Durasıllı köyüne özgü yemekler, Yunusemre Durasıllı köyünün tarihi, Durasıllı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durasıllı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durasıllı , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durasıllı köyü resimleri ve Durasıllı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Durasıllı Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Durasıllı , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallede İkizgöl ve Dede yörelerinde baharda yağmur duası yapılır ve kurban kesilir.

Mahallede eskiden her yıl mart ayının ikisinde şimdi mera (eskiden mahallenin minibüs durağının olduğu yer) olan yerde mesir şenliği yapılmaktaydı. Günümüzde bu şenlik Kır mahallesinin üstündeki çamlıkta yapılmaktadır. Mahalledeki her düğün ve sünnette 50 ile 100 kg arasında yemek alabilecek(?) hacimde dövme buğdaydan Keşkek yapılmaktadır. Keşkek mahallenin gençlerinin gelen misafirlerin enselerine havlu konularak yapılır(?). Keşkeğin üzerine kavurma yağı kuyruk yağı konulur, üzerine salça, pul biber ve kavrulmuş yağ dökülür. Mahallede ayrıca bir diğer adı terbiye yemeği olan bol etli nohut yameği de yapılır.Manisa il merkezine 45 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede ayrıca antep fıstığı yetiştirilmektedir. Petkim Barajı da mahallenin sınırları içerisindedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Bunun yanı sıra [[Türkiye'de eğitim|taşımalı eğitim]]den yararlanılmaktadır. Mahallenin kendine ait içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. Mahallede internet erişimi altyapısı mevcuttur PTT şubesi vardır. Köy içindetelefon kulübesi ve kartlı telefon vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.