Yunusemre Sarıahmetli Köyü

Yunusemre Sarıahmetli Köyü

Sarıahmetli Köyü haberleri, Yunusemre Sarıahmetli köyü güncel son dakika gelişmeleri Sarıahmetli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sarıahmetli Köyleri Arasında yer alan Sarıahmetli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Sarıahmetli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıahmetli köyü son dakika gelişmeleri, Sarıahmetli köyüne özgü yemekler, Yunusemre Sarıahmetli köyünün tarihi, Sarıahmetli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıahmetli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıahmetli , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıahmetli köyü resimleri ve Sarıahmetli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Sarıahmetli Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıahmetli , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sarıahmetli

—  Mahalle  —

Manisa ilinin Türkiye'deki konumu

Sarıahmetli

Sarıahmetli'nin Manisa ilindeki konumu

Koordinatlar: 38°53′16″K 27°14′43″D

Ülke Türkiye

İlManisa

İlçeYunusemre

Coğrafi bölgeEge Bölgesi

Nüfus (2009)[1]

 - Toplam192

Zaman dilimiUDAZD (UTC+03:00)

İl alan kodu0482

İl plaka kodu45

Posta kodu45000

İnternet sitesi: 

YerelNET sayfası

Sarıahmetli, Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

İçindekiler

1Tarihçe

2Kültür

3Coğrafya

4İklim

5Ekonomi

6Nüfus

7Ulaşım

8Altyapı bilgileri

9Kaynakça

10Dış bağlantılar

Tarihçe

Köy adını Sarı Ahmet adlı birisinin mahallesi kurmasından almıştır. Rivayete göre şapkasını fırlatıp düştüğü yere ilk yerleşim yerini kurmuştur. Mahallenin kurucusu olarak bilinen kişinin mezarı da şu an mahallenin güney doğusunda bulunan köy mezarlığında bulunmaktadır. Köy, Osmancalı bucağına bağlıdır.

Osmanlı dönemine ait arşiv bilgileri mevcuttur. 1531 yılına ait kayıtlarda 8 hane (evli) ve 8 m. (bekar) ellici yörüğü oturmakta olup bunların elinde 363 koyun olduğu, bu tarihte köylüden 1277 akçe vergi alındığı bilinmektedir. Bir diğer kayıt ise 1575 yılına ait; bu tarihte ise mahallede 5 hane ve 6 m. olduğu ve köylüden 1999 akçe vergi alındığı yazılmaktadır.

Mahallede Türkmen kültürü hakimdir.Mahallenin; doğusunda Karahüseyinli ve Pınarköy, güneyinde Yenice ve Örselli, batısında Seklik ve kuzeyinde ise Bayramcılar yer alır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede süt toplama merkezi, mandıra ve un değirmeni mevcuttur. Son dönemlerde tarım ve hayvancılığın yeterli olmaması sebebiyle mahallede bulunan genç nüfusun bir kısmı da şehir merkezine göç etmiştir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.