Yunusemre Türkmen Köyü

Yunusemre Türkmen Köyü

Türkmen Köyü haberleri, Yunusemre Türkmen köyü güncel son dakika gelişmeleri Türkmen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Türkmen Köyleri Arasında yer alan Türkmen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Türkmen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Türkmen köyü son dakika gelişmeleri, Türkmen köyüne özgü yemekler, Yunusemre Türkmen köyünün tarihi, Türkmen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Türkmen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Türkmen , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Türkmen köyü resimleri ve Türkmen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Türkmen Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Türkmen , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

16.-17.yüzyıllara ait Osmanlı Sicil Defterlerine göre köy Karayağcı Türkmen yörük aşiretine bağlı bir mahalledir. Aynı aşirete bağlı diğer yerleşim yerleri ise aynı belgelere göre Belen, Arabacıbozköy, Selendi, Durasılı, Çekeler  deresi(Yunddağı), Halitli, Eğri ve Kalabak' tır.

Mahallede düğünlerde toprakbastı parası ve benzeri adetler sürdürülmeye çalışılıyor.Mahallenin önde gelen yemeklerinden biri Keşkek'tir. Sürdürülebilir Dağ Yönetiminde Modern Yaklaşımlar Projesi kapsamında Türkmen mahallesine Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Manisa Valiliği tarafından “Türkmen Köyü Proje Ofisi ve Yunt dağı Kırsal Girişim Merkezi” açılmış olup açılışta FAO Türkiye Temsilcisinin söylediğine göre Yunt dağı Türkmen mahallesi model projesi önce Türkiye’de, sonra da tüm dünyadaki kırsal alanlarda model proje olarak uygulanacaktır.

Manisa merkezine 34 km uzaklıktadır. Mahallede doğa severlerin dikkatini çeken Türkmenköy şelalesi vardır. Eşsiz bir doğa harikasıdır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarımda son zamanlarda Alfons cinsi siyah çekirdekli üzüm yetiştiriciliği ön plana çıkmıştır.Bölgenin en kaliteli Alfons üzümü bu mahalleden çıkarılır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra Türkiye'de eğitim taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Ancak köye yakın beldede sağlık ocağı eczane gibi imkanlar mevcuttur.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum