Yunusemre Uzunburun Köyü

Yunusemre Uzunburun Köyü

Uzunburun Köyü haberleri, Yunusemre Uzunburun köyü güncel son dakika gelişmeleri Uzunburun köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunburun Köyleri Arasında yer alan Uzunburun köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Uzunburun köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunburun köyü son dakika gelişmeleri, Uzunburun köyüne özgü yemekler, Yunusemre Uzunburun köyünün tarihi, Uzunburun köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunburun köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunburun , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunburun köyü resimleri ve Uzunburun köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Uzunburun Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunburun , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adını, yakın civarda bulunan bir dağın görünümünden almaktadır.Cumhuriyetin ilk yıllarında şu an eski Uzunburun adıyla anılan bir yerde bulunmaktaydı.Ayrıca Köy yakınlarında Yoğurtçu kalesi adı verilen kale mevcuttur.Kalenin ismi yakın dönemde verilmiştir.Kaleye yakın bir civarda bulunan tabelalara göre bu kalenin gerçek isminin Sosandra Manastırı oluğu anlaşılmıştır.Temelleri Eti Uygurlığına kadar dayanan bir yapıttır.Şu an bu yapının sadece sarnıç ve üzerinde bulunan birkaç oda haricinde gezilebilen başka bir bölümü bulunmamaktadır.Yapıt 3 tarafı uçurum olan stratejik bir noktaya kurulmuştur ve etrafı surlarla çevrilidir.En son Osmanlı himayesine girdiği zaman yapıt birdaha kullanılmaması ve Hıristiyanlığın yeniden bu bölgede yayılmaması için, surları toplarla dövülmüş ve yapıt harabe haline getirilmiştir.Daha sonra Cumhuriyetin ilk yıllarında çevrede bulunan yörükler tarafından bu yapıt, yoğurt yapımı ve defolanması amacıyla kullanılmış ve şimdiki adı olan Yoğurtçu Kalesi ismini buradan almıştır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri Evlenme ve sünnet düğünleri genelde anadolu kültürüne benzerliklerinin yanında kendine özgü bazı ayrıntılar mevcuttur.Eskiden düğünlerin bir hafta kadar sürdüğü söylenmekte olup gerek ekonomik ve gerekse başka sebeplerle düğünler 2-3 günü geçmemektedir. Kale önünde ilkbahar dönemi başlarında ve yaz ortalarında 2 ya da 3 defa farklı ay ve günlerde muhtarlık aracılığıyla kazanlarda süt kaynatılarak, dışarıdan gelen misafirlere ikram edilir. Yemek ve tatlılar kendine özgü bir ağız tadı taşır. Keçi,koyun peyniri ve yoğurdu bu köye has ayrı bir tatdır.Köy halkı uzun yıllar önce yaz dönemi ormanlık alana çıkarak çadır kurar ve kış dönemine kadar hayvanlarını daha yüksek bölgelerde tutarlardı.

Manisa merkezine 21 km uzaklıktadır. Ulaşımı oldukça kolay ve asfalt yolda yapılmaktadır.Manisa merkezine 21 km uzaklıktadır. Ulaşımı oldukça kolay ve asfalt yolda yapılmaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılıktır. Tarım alanında armut, üzüm, zeytin, domates yetiştirilmektedir. Özellikle küçük baş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Serbest keçi yetiştiriciliğinin devlet tarafından yasaklanmasıyla daha çok koyun besiciliğine dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra [[Türkiye'de eğitim|taşımalı eğitim]]den yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi bulunmaktadır kanalizasyon şebekesi 2009 yılında başlanmış ve büyük oranda tamamlanmıştır. Kıraathane ve bakkal mevcuttur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.