Yüreğir Belediyesi, padişahların kostümlerini hazırlıyor

Yüreğir Belediyesi, padişahların kostümlerini hazırlıyor

Yılda yaklaşık 30 bin kişinin eğitim gördüğü Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde eğitim veren biçki dikiş öğretmenleri ve kursa gelen öğrenciler,...

Yılda yaklaşık 30 bin kişinin eğitim gördüğü Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde eğitim veren biçki dikiş öğretmenleri ve kursa gelen öğrenciler, 36 Osmanlı Padişahı ve Ertuğrul Gazi'nin kaftanlarını, Osmanlı İmparatorluğu döneminde söz sahibi 5 sultan, 3 şehzade, 1 kız sultanın giysilerini hazırlıyorlar.

Yüreğir Belediyesi, yüzyıllar boyu 4 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorları saray esvaplarını gelecek nesillere de tanıtmak için kültür evlerinde çalışma başlattı.

Yüreğir'de çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çelikcan "Göreve geldiğim günden bu yana belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliği büyük önem verdik. Bunun için fiziki şartları oluşturduk. Hizmete açtığımız 11 adet kültürevi ve Adana'nın en büyük kültürmerkezini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Yüreğirli vatandaşlarımıza imkan verildiğinde çok güzel işler yaptıklarını gördük. Gençlerimiz ve kadınlarımızın yanı sıra bütün Yüreğirli vatandaşlarımız buralarda verilen eğitimlerden ve kurslardan ücretsiz faydalanıyorlar.

Dünya tarihinde iz bırakan Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarımızı ve saray esvaplarını gelecek nesillere tanıtmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerimiz kültürevlerimizde hazırladıkları kaftanları yine kültürevimiz öğretmen ve öğrencileri sergileyecektir" şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediyesi, padişahların kostümlerini hazırlıyor

Yüreğir Belediyesi, padişahların kostümlerini hazırlıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.