Yurt Dışından Haberler(02 Haziran 2019)

Yurt Dışından Haberler(02 Haziran 2019)

/////ABD’nin Meksika’dan ithal edilen bütün ürünlere ek gümrük tehdidi///// ABD Başkanı Donald Trump, Meksika’nın sınırdan ABD’ye yasa dışı göçmen akınını durdurmaması durumunda Meksika’dan ithal edilen bütün ürünlere 10 Hazi

/////ABD’nin Meksika’dan ithal edilen bütün ürünlere ek gümrük tehdidi/////
ABD Başkanı Donald Trump, Meksika’nın sınırdan ABD’ye yasa dışı göçmen akınını durdurmaması durumunda Meksika’dan ithal edilen bütün ürünlere 10 Haziran 2019 tarihinden itibaren her ay ek %5 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı. Buna göre 1 Temmuz’da ek gümrük vergileri %10, 1 Ağustos’ta %15, 1 Eylül’de %20 ve 1 Ekim’de %25’e yükselecek ve “ulusal güvenlik tehdidi” devam ettiği sürece bu seviyede seyir edecek.
/////Bulgaristan’da Ağır Vasıta Satışında Artış/////
Bulgaristan Otomobil Üreticileri Birliği’nin Yük Araçları Bölümü Müdürü Georgi Zagorov , 6-8 Haziran arasında Lesnovo Havalimanı’nda 3. kez düzenlenecek TRUCK EXPO 2019 fuarından önce yaptığı açıklamada yeni yılın ilk dört ayında bir önceki yıla göre otobüs satışlarında %7, yük araçları satışında ise %18 artış olduğunu açıkladı.
TRUCK EXPO 2019’da bu yıl toplam 48 firmanın katılması ve 100 üzerinde markanın tanıtılması bekleniyor. Fuar, toplam 10 bin m2 alanda gerçekleşecek.
/////Kanada’da Temiz Enerji Atağı/////
Kanada’da temiz enerji sektörü ekonominin bütününden daha hızlı bir şekilde büyüyor ve istihdam konusunda daha çok bilinen bazı endüstrilerle rekabet ediyor. Yaklaşık 300 bin kişi doğrudan bu endüstriyle ilgili işlerde çalışıyor.
Kanada İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2017’de temiz enerji sektöründe çalışanların sayısı, madencilik, taşçılık, petrol ve gaz çıkarımı alanlarında çalışanların sayısından yaklaşık 100 bin daha fazla olarak kaydedildi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.