Yüzçelik: "Öğretmenin kumaşı öğrencidir"

Yüzçelik: "Öğretmenin kumaşı öğrencidir"

Erkan Eğitim Kurumları Genel Eğitim Kooordinatörü İzzettin Yüzçelik, okul öğretmenlerine, "Tahta sizin aynanızdır. Öğretmenlerin kumaşı öğrencidir....

Erkan Eğitim Kurumları Genel Eğitim Kooordinatörü İzzettin Yüzçelik, okul öğretmenlerine, "Tahta sizin aynanızdır. Öğretmenlerin kumaşı öğrencidir. Öğrencilerinizi önemseyin, dinleyin ve onları geleceğe hazırlayın" dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde eğitim-öğretim veren iş garantili Özel Erkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine yönelik seminer düzenlendi. Okulun konferans salonunda yapılan seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okulun yönetim kadrosunun tanıtılmasının ardından Erkan Eğitim Kurumları Genel Eğitim Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, "ilk ders" niteliğindeki konuşmasında genç meslektaşlarına altın bilgiler aktardı. Kendisinin bir eğitimci olduğunu hatırlatan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli kadrolarında da görev aldığını bildiren Yüzçelik, her ders yılı başında ilk kez öğretmenliğe başladığı günün heyecanını hala yaşadığını anlattı. Öğretmenlerden meslek hayatlarında sınıfa girdikleri ilk günkü heyecanlarını kaybetmemelerini isteyen Yüzçelik, "Hizmet heyecanımız bizi meslek hayatımızda başarıya ulaştıracak gücümüzdür. Bu heyecanı asla kaybetmeyin. Derse başladığımız ilk gün ilk intiba meslek hayatımızda çok önemli. İlk günden karar veriyoruz. İlk 10 saniye. Kabullenme veya reddetme. Öğretmen hizmete hazır olduğunu, hizmet için burada olduğunu öğrencisine ifade etmeli. Sesinin rengiyle, kılık-kıyafetiyle konuşmasıyla göstermeli, öğrenci de bunu anlamalı. Sınıfınızdaki tahta sizin aynanızdır. Öğretmenin kumaşı da öğrencidir. Bu kumaş rasgele kesilip, biçilerek araya verilecek bir kumaş değildir. Bu çok değerli bir kumaştır. Öğrencilerinizi önemseyin, tanıyın, adlarıyla hitap edin, dinleyin ve onları geleceğe hazırlayın. Çünkü gençler ülkemizin geleceğidirler" diye konuştu.

Yüzçelik: "Öğretmenin kumaşı öğrencidir"

Yüzçelik: "Öğretmenin kumaşı öğrencidir"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.