Zararlı böceklere karşı armut ağaçlarını tütün suyu ile koruyor

Zararlı böceklere karşı armut ağaçlarını tütün suyu ile koruyor

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde deveci armutu yetiştiriciliği yapan bir çiftçi, hasadı yaklaşan mahsullerine zarar veren böcekleri bahçesinden...

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde deveci armutu yetiştiriciliği yapan bir çiftçi, hasadı yaklaşan mahsullerine zarar veren böcekleri bahçesinden uzaklaştırmak için ağaçları tütün suyu ile ıslatarak koruyor.

Etili köyünde deveci armutu yetiştiriciliği yapan Hasan Naci Sezer, mahsullerine zarar veren pisilla böceklerine karşı organik tarımda kullanılan geliştirdiği tütün suyu (nikotin) ile ıslatarak koruyor. Sezer, zararlı böceklerden mahsullerini korumak için nikotin (tütün) uygulaması ve mai sabun ile yapılan mücadelede daha başarılı oluyor. Ayrıca organik metotlarla faydalı böceklerin de imha olmamasını sağlanıyor.

Hasan Naci Sezer, "Armut pisillası hastalığına karşı organik mücadele yönteminin başarılı olduğunu gördük. 2 saat önceden hazırlanmış 200 gram tütün suyu ve yarım kilo sıvı mai sabunu ayrı bir kapta hazırladıktan sonra ilaçlama tankına koyarak uygulama yapıyoruz. Deveci armudunda pisilla hastalığı en az kara leke kadar tehlikeli. Armudun ticari değerini ciddi şekilde düşürüyor. Yapraklarda oluşan balımsı madde armutlar üzerine akarak orada lekeler oluşturmakta ve böylece armudun doğal görüntüsünü bozmaktadır. Bununla ilgili yapılan kimyasal mücadelelerde tam başarı sağlanamıyor. Nikotin ve mai sabun ile yapılan mücadelede daha başarılı olduğumuzu gördük" diye konuştu.

Zararlı böceklere karşı armut ağaçlarını tütün suyu ile koruyor

Zararlı böceklere karşı armut ağaçlarını tütün suyu ile koruyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.