Zile Boldacı Köyü

Zile Boldacı Köyü

Boldacı Köyü Haberleri, Zile Boldacı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Boldacı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Boldacı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Boldacı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boldacı köyü son dakika gelişmeleri, Boldacı köyüne özgü yemekler, Zile Boldacı köyünün tarihi, Boldacı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boldacı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boldacı , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boldacı Köyü Resimleri ve Boldacı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Boldacı Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boldacı , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Boldacı Tekkesi aslında boldacı tekkesidir. 1400'lü yıllardan beri adı Boldacı şeklindedir.

Boldacı Köyü'ndeki câminin yanında bulunmaktadır. Yedi kabirden meydana gelen bu türbeyi, yalnız köy halkı değil, çevreden de pek çok insan ziyaret etmektedir.

Zile ve çevresinde eşkıyaların bol olduğu dönemlerden birinde, Boldacı Köyü'nü eşkıyalar basıyor. Eşkıyalar, halkın malı mülkü ne varsa alıp götürüyorlar. Karşı koyanları da hırpalıyorlar. Eşkıyalar öylesine ileri gidiyorlar ki, tekke için toplanmış olan buğdayları bile talan ediyorlar.

 

Boldacı Tekkesi'ni, sıkıntısı olanlar, aşırı baş ağrıları, müzmin dert çekenler, gözü ağrıyanlar, yürümeyen çocuklar ve çeşitli konularda dilekleri bulunan pek çok insan ziyaret etmektedir. Özellikle yürümeyen çocuklar, bu mezarların etrafında yedi defa dua okuyarak dolandıktan sonra, yürümenin gerçekleşeceğine halk inanmaktadır.[kaynak belirtilmeli]

Kültürel değerleri güzel, örnek kabul edebileceğimiz insanların yaşadığı şirin bir köydür

Tokat iline 100 km, Zile ilçesine 33 km uzaklıktadır.

Bölge olarak Karadeniz Bölgesi ne bağlı olmasına rağmen daha çok İcanadolu bölge iklimi yaşanmaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      1178

1997      1632

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.şeker pancarı, buğday, soğan, ayçiçeği köyün belli başlı geçim kaynaklarındandir. Hayvancılık da yapılmaktadır daha çok büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Ayrıca köyün gençleri şehir dışına çıkıp ( genelde İstanbula) çeşitli işlerde çalışıp ekonomiye katkıda bulunmaktadır.

== Altyapı bilgileri Köyde 1998 den beri altyapı vardır. Şebeke suyu vardır. Ayrıca köy ortak kullanım alanlarında birçok Çeşme vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.