Zile Elmacık Köyü

Zile Elmacık Köyü

Elmacık Köyü Haberleri, Zile Elmacık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Elmacık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Elmacık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Elmacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elmacık köyü son dakika gelişmeleri, Elmacık köyüne özgü yemekler, Zile Elmacık köyünün tarihi, Elmacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elmacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elmacık , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elmacık Köyü Resimleri ve Elmacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Elmacık Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elmacık , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Zile Belediyesi Elmacık Köyü kırsal alanda yerleşmiştir. Zile'ye 45 km uzaklıktadır. Şu anki nüfus durumu yaklaşık 40 hane olmakla birlikte 125 hanesi İstanbul'a göç etmiştir. Geçim kaynakları hayvancılık ve tarımdır.

Köyün adı eskiden Kirenlik'tir. Bazı yerlerde ise köyün adı Endürüz olarak geçmektedir. Elmacık köyü ismininde nerden geldiği bilinmemektedir. Köy yakınlarında kızılcık ağaçlarının bolluğundan ve çevrede kızılcığa Kiren dendiğinden, yörede köye Kirenlik de denilmektedir. Köy yaklaşık 200 yıllık bir tarihe sahiptir. 1990 Nüfus Sayımına göre 75 haneden ibaret olan köyde 476 kişi yaşamaktadır.

Kültür kültür bakımından fazla gelişmiş olmamasına rağmen eskiden gelen gelenek ve göreneklerine sahip çıkmalarını bilirler. Köyde yemek bakımından her türlü yemek yapılmaktadır.

Eğitim ve öğretime 1971 yılında geçici bir binada başlanan köye 1985 yılında Devlet Vatandaş iş birliği ile 2 derslikli 2 lojmanlı bir okul yapılmıştır. Okur-yazar oranı % 95 olan köyde halen 40 öğrenci öğrenim görmektedir.

Tokat iline 103 km, Zile ilçesine 36 km uzaklıktadır. Genelde dağlık alanda yerleşim olup arazizi kırsal ve ormanlıktır. Temecik yol ayrımından 6 km. ilerde bulunmaktadır. Genelde ormanlarında pelit ve meşe ağacı yoğun olarak yetişmektedir. Tarım olarak buğday, arpa, fiğ, nohut gibi tahılların ekimi yapılmaktadır. İlçenin güney doğusunda yer alan ve asıl adı Endürüz olan Elmacık Köyü, Güzelbeyli kasabası, Çakırcalı ve Armutalan Köyleri ile komşudur.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      513

2000      418

1997      339

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde içme suları dağlardan gelmektedir ve her evde su bağlantısı mevcuttur. 2007 yılında su depoları yenilenmiştir ve ayrıca mezarlığın etrafı köy halkı tarafından tel çitle kapatılmış bulunmaktadır.

 

30 km. lik köy yolunun 20 km.si asfalttır. Yörede mehlep ağaçlarının çokluğundan ve meh-leb'e yöresel olarak endürüz ismi verildiğinden köyün isminin buradan geldiği sanılmaktadır. 4000 dekar arazisinin tamamı kıraç olan köyde; buğday, arpa, nohut, mercimek ve fiğ yetiştirilmektedir. 250 büyükbaş, 700 küçükbaş hayvan mevcuttur. Köyden çevre il ve ilçelere bir hayli göç vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum