Zile Karakaya Köyü

Zile Karakaya Köyü

Karakaya Köyü Haberleri, Zile Karakaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karakaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karakaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Karakaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakaya köyü son dakika gelişmeleri, Karakaya köyüne özgü yemekler, Zile Karakaya köyünün tarihi, Karakaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakaya , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakaya Köyü Resimleri ve Karakaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Karakaya Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakaya , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün yerlileri Kafkaslardan (Artvin/Ardanuç) ve Horasan taraflarından göç ederek gelen muhacirlerden oluşmuştur. Köye İlk gelen Ardanuçlu 93 harbi mühaciri Emişoğlu Yusuftur kendisi imam olup ilk etapta zileye yerleştirilsede yüksekliği ve geldiği yöreye benzerliği sebebiyle karakaya köyünü tercih etmiş ve burada hayvancılıkla uğraşmak istemiştir 1.Dünya savaşındada kardeşinin ve akrabalarının çocukları olduğu bilinen yeğenleri gelmiştir(aynı zamanda köyün esas 3-4 hane yerlileri ve yine erzincandanda gelenler mevcuttur)

OĞUZ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Klasik Orta Anadolu kültürü hakimdir. Erkeler normal kıyafet giyip şapka takarlar. Kadınlar "Tuman" denilen yerel bir giysi giyerler. Düğünler Cuma günü başlar, Pazar günü biter.

Tokat iline 87, Zile ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün İlçe ile bağlantı yolu toprak yol şeklindedir. Herhangi bir yerleşim biriminden köye bağlanan asfalt bir yol bulunmamaktadır. Arazi genelde dağlık ve verimsizdir. Köy, Tokat ilinin Amasya sınırındaki son köyüdür.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Köy çok fazla göç vermiştir. Köyün şu anki yerleşim yerine 5 km ilerde güneyden gelinerek yerleşilmiştir.

 

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere göç vardır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2010      357

2000      395

1990      435

1985      458

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy sınırları içerisinde l kömür ocağı ve mermer ocakları bulunmaktadır. Buraların işletilmesi köyün ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Tokat yöresini çok ünlü madımak bitkisinin en güzeli bu köyde doğal olarak yetişmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesivardır fakatkanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Çevre köylerin yardımlaşma ve dayanışma dernekleri varken bu köyde hâlâ dernek kurulamamıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.