Zile Karakuzu Köyü

Zile Karakuzu Köyü

Karakuzu Köyü Haberleri, Zile Karakuzu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karakuzu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karakuzu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Karakuzu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakuzu köyü son dakika gelişmeleri, Karakuzu köyüne özgü yemekler, Zile Karakuzu köyünün tarihi, Karakuzu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakuzu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakuzu , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakuzu Köyü Resimleri ve Karakuzu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Karakuzu Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakuzu , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün sınırları içinde bulunduğu günümüz Zile ilçesinin bulunduğu bölge, Hititler döneminde önemli birer yerleşim yeri olan Tapigga (Maşathöyük) ve Anziliya (Zile Höyüğü), MÖ 15. yüzyıldan sonra Hititler'in en büyük düşmanlarından Kaşkalar'ın birçok kez saldırısına uğramıştır. Bölge, MÖ 8. yüzyılda Frigler'in, MÖ 6. yüzyılda Persler'in, MÖ 4. yüzyılda Makedonlar'ın, MÖ 3. yüzyılda Pontus Krallığı'nın ve MÖ 66'da Romalılar'ın eline geçmiştir. II. Pharnakes, MÖ 47'de Sezar'ın karısının adı verilen Zela şehrinde (bugün Zile) yapılan ve kısa süren bir savaşta Julius Caesar tarafından yenilgiye uğratılmış ve Zile Kalesi içerisindeki dikili taşa ünlü "Veni, Vidi, Vici - Geldim, Gördüm, Yendim" sözleri yazılmıştır.[2] 11. yüzyıl başlarında Bizans'ın Armeniakon Theması'nın sınırları içerisinde yer alan yöreye aynı yüzyılın ikinci yarısında Türkmenler gelmeye başlamıştır. Danişmendliler'in, Anadolu Selçukluları'nın, İlhanlılar'ın, Akkoyunlular'ın ve Osmanlılar'ın egemenliği altında kalmıştır.[3]

 

Genel bilgiler

Köy gelenek ve göreneklerine bağlı olup kendine ait yöresel yemekleri vardır. Bunların başında Zile'de de meşhur olan bat yemeği ve testi kebabı gelmektedir. 1953 Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonu “Mustafa Sever” bu köyde büyümüş olup mezarı da bu köyde bulunmaktadır.

Tokat iline 89 km, Zile ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köy, Deveci Dağları eteklerine kurulmuştur. Zile nin en büyük köylerinden olup ve Evrenköy, Yıldıztepe ve Güzelbeyli kasabalarına komşudur. Köyde 10 m yüksekliğinde bir şelale vardır.

 

Araştırmalara göre köy yerleşim alanlarının çoğunluğu (% 86) işlemeli tarıma uygun olan eğim aralığındadır. Eğimi yüksek olan düşük orandaki araziler işlemeli tarıma uygun olmadığı gibi bitkiden yoksun olan toprak erozyona müsaittir.[4]

Köyün iklimi İç Anadolu ile Karadeniz arasında geçit iklimine sahip olup, yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve soğuktur. Genel olarak Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.[4]

 

Yıllara göre köy nüfus verileri[1][5]

2011      560

2007      628

2000      806

1997      839

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde bir ilköğretim okulu ve sağlık ocağı vardır.[6] Zile Eğitim Köyde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik, sabit telefon ve gsm operötörleri hizmet vermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.