Zile Kırlar Köyü

Zile Kırlar Köyü

Kırlar Köyü Haberleri, Zile Kırlar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kırlar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Kırlar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Kırlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırlar köyü son dakika gelişmeleri, Kırlar köyüne özgü yemekler, Zile Kırlar köyünün tarihi, Kırlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırlar , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırlar Köyü Resimleri ve Kırlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Kırlar Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırlar , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi: Kırlar köyünün adı KIRKLAR evliyasından gelmektedir . Köy meydanındaki caminin 150 m kadar yakınında bulunan KIRKLAR evliyası her yıl ziyaretçilerin uğrak yeri olmuştur . ilk başlarda köyün ismi KIRKLAR iken zamanla yöre insanının konuşma şivesi sebebiyle zamanla KIRLAR olarak değişime uğramıştır. Köy 1800 lerin ortalarına doğru kurulmuştur .

Tokat iline 76 km, Zile ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün yüzölçümü yakın köyleri göre daha geniştir.İklimi hayvancılık ve tarım yapmaya elverişlidir.Hayvancılıkta büyük baş hayvancılık ve kümes hayvancığı gelişmiştir.Tarımda ise Şeker pancarı, buğday ve arpa yetiştirilmektedir. son zaman ise ayçiçeği, yonca ekimide önem kazanmaya başlamıştır. tarım ve hayvancılık tamamen modern teknoloji kullanılarak yapılmaktadır. Geniş merası ve 2000 dönüme yakın çayırlık alanı vardır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Genelde verimli ve sulak arazileri vardır.arazileri gavurlar kalesi gücive boyalık köprü başı ikidağağzı dutlu tarlalar uzun arpalık hamurkesenler kırklar patpat coraklar kadı calı evliya calı cayırbaşları

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      425

2000      224

1997      231

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa bircok hanede bicerdöverle yurdun ceşitli yörelerinde calışarak köyün ekonomisine katkı saglanmaktadır.Kırlar köyü son yıllarda büyük ğöc vermiştir ğenclerimizi köyde tutacak kaynaklar bulunmamaktadir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır.Ancak ortaögretim için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik telefon ( İnternet )vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.