Zile Kuruçay Köyü

Zile Kuruçay Köyü

Kuruçay Köyü Haberleri, Zile Kuruçay Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kuruçay Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Kuruçay Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Kuruçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuruçay köyü son dakika gelişmeleri, Kuruçay köyüne özgü yemekler, Zile Kuruçay köyünün tarihi, Kuruçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuruçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuruçay , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuruçay Köyü Resimleri ve Kuruçay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Kuruçay Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuruçay , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

köy kültürü bakımdan geniş kapsamlı bir kültüre ve doğsys sahip ve insanları inaçlarına ve kültürlerine çok bağlı olduğu bir köydür.

Tokat iline 105 km, Zile ilçesine 38 km uzaklıktadır.köyden şehre ulaşımı yapan iki otobüs vardır.Köyü ortadan geçen bir dere üzerinde ikiye ayrılmıştır.Geçim kaynağı tarımdır(arpa buğday şeker pancarı)hayvancıkılta geçim kaynaklarındandır.Köy sırtını deveci dağlarına yaslamış ve zirveye köy halkı hölben adını koymuştur.buradan zile ovası ve arkada sivas dağları çok rahat görülebilir.

köy Tokat'ın Zile ilçesine bağlı ama hava şartlarının bunlara bağlı olduğu söylenemez. Çünkü köyde yazları sıcak ve kurak geçer.Su sıkıntısı olduğu zamanlar da vardır. Kışları çok soğuk ve bol yağışlı geçer.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2008      300

2000      610

1997      551

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde son zamanlarda hayvancılığın azalması ve çiftçinin ürettiği mahsulden isteğini alamaması ve susuzluğun artması nedeniyle son zamanlarda köyden kente göç başlamıştır. Önceden köyün nüfusu 200 haneden fazlayken şimdi 60 hane gibi gözüküyor.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak faal değildir. ilk ve orta öğretim tüm sınıflar taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.. PTT şubesi ve acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir köyde elektrik ve sabit telefon vardır. cep telefonları çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum