Zile Özyurt  Köyü

Zile Özyurt Köyü

Özyurt Köyü Haberleri, Zile Özyurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Özyurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Özyurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Özyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özyurt köyü son dakika gelişmeleri, Özyurt köyüne özgü yemekler, Zile Özyurt köyünün tarihi, Özyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özyurt , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özyurt Köyü Resimleri ve Özyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Özyurt Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Özyurt , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

ZİLE İlçemizin güney doğusunda bulunan Özyurt Köyü; Ütük, Şeyhnusrettin, Hasanağa, Söğütözü ve Selamet köyleri ile komşudur. Eski adı Bildiş olan, sonradan Özyurt olarak değiştirilen köyün, 1876 yılında Kars'ın Çal-Guvar Köyünden göçüp gelen aileler tarafından kurulduğu söylenmektedir. 1932 yılında bir sel felaketi, 1939 yılında ise bir deprem felaketi yaşayan Özyurt köyünün ilçeye yakınlığı 11 km'dir. 1990 nüfus sayımına göre 65 haneden ibaret olan köyde 493 kişi yaşamakta olup, okur yazar oranı yüzde 98'dir. 8000 dekar kıraç, 3000 dekar sulak arazisi olan köyde 750 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan vardır. En çok buğday, arpa, şeker pancarı, mercimek, nohut ayçiçeği yetiştirilmektedir. Üzümü ile tanınan köyde bağcılık ve meyvecilik yaygındır. Tarım işçiliği son teknoloji alet ve araçlarıyla yerine getirilmektedir. 1939 yılından beri ilkokula sahip buluna köye, 1969 yılında devlet tarafından 4 derslikli ve 4 lojmanlı yeni bir okul yapılmıştır. Okuma alışkanlığı çevre köylere göre yüksek olan köyde ilkokul sonrası öğrenime devam eden pek çok öğrenci mevcuttur. Köylülerimiz tarımın haricinde ilk iş olarak TCDD'yi seçmişlersede şimdi bütün iş kollarında kamu ve özel sektörde görev alarak yurdun dörtbir yanına yayılmışladır. Halkın sağlık ihtiyaçları köydeki sağlıkevinden karşılanmaktadır. Köyün biri eski 2 camisi, elektriği, telefonu, içme suyu, kanalizasyonu bulunmaktadır. Ev yapılırken temel atmada kurban kesme, uğur getirmesi için evlere üzellik ve boynuz asma adetleri olan Özyurt'da akrabalık ilişkileri çok güçlüdür.

 

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. köyün eski adıda bildiştir

Tokat iline 75 km, Zile ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      337

1997      296

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.