Zile Reşadiye  Köyü

Zile Reşadiye Köyü

Reşadiye Köyü Haberleri, Zile Reşadiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Reşadiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Reşadiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Reşadiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Reşadiye köyü son dakika gelişmeleri, Reşadiye köyüne özgü yemekler, Zile Reşadiye köyünün tarihi, Reşadiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Reşadiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Reşadiye , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Reşadiye Köyü Resimleri ve Reşadiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Reşadiye Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Reşadiye , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy adını reşat(bir rivayete göre sultan reşat çünkü köyün kuruluşu sultan reşat'ın saltanatına denk gelmektedir.) pasadan almıstır. ermeniler köyün ilk sakinleri olup tehcir den sonra rusya dan göçeden soydaşlarımız yerleştirilmiştir.köye ilk yerlesenler lezgiler,Azerbaycan Türkleri ve gürcülerdir sonra değişik mılletler gelmıstır köyün cografı yapısı duz yerlesımdır köy zile köylerı içerısınde en ıyı köyler arasındadır ulasım ve yerlesım bakımından en iyi köydür.

Tokat iline 90 km, Zile ilçesine 23 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      467

1997      1337

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu Lojmanı ile (2) öğretmen mevcuttur,taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak ebe hemşire yoktur.lojmanı da vardır.Köye ulaşımı sağlayan Samsun-Kırıkkale yolu vardır,yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.İnternet erişimi mevcuttur.köyde yine tarım kredi kooperatifi lojmanı ile birlikte hizmet vermektedir.Yine Turhal Şeker Fabrikasına civar köylerden Şeker Pancarı temin eden Kantar bulunmaktadır.Yine yaklaşık 20 yıldan beri un fabrikası ve sellektör evi (tahıl ilaçlama ) civar köylere hizmet vermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.