Zile Sekikışla Köyü

Zile Sekikışla Köyü

Sekikışla Köyü Haberleri, Zile Sekikışla Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sekikışla Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Sekikışla Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Sekikışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sekikışla köyü son dakika gelişmeleri, Sekikışla köyüne özgü yemekler, Zile Sekikışla köyünün tarihi, Sekikışla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sekikışla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sekikışla , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sekikışla Köyü Resimleri ve Sekikışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Sekikışla Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sekikışla , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi:Bu köy halkı daha önceleri göçebe hayatı sürmekte iken YILDIZ DAĞI'na yayalaya giderlermiş ve kışın da köyün bulunduğu yere kışlamaya gelirlermiş.SEKİ:Yüksek basamak demektir.KIŞLA:Kışlanacak yer anlamına.SEKİKIŞLA da yüksekteki kışlık yer.Köyün o zamanki durumuna göre kışın yamaçta orman içinde yaptıkları toprağa oyma barınaklarda yaşarlarmış. Ertan oğulları ve Karslı oğulları tarafından kurulmuştur

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Sekikışla köyü gelenek ve görenekleriyle, bozulmaya karşı direnen Anadolu köylerinden biridir. Köyde gelenekler ve görenekler devam etmektedir. Kız kaçırma olayları pek görülmemektedir. Büyüklere hürmet, küçüklere şefkat ve sevgi eskiden olduğu gibi devam edegelmiştir. Nişan ve düğünlerde teknolojinin bazı nimetlerinden yararlanılsa da düğünler davul ve zurna eşliğinde yapılmaktadır. Perşembeden başlayan düğünler pazar günü gelin almaya kadar devam eder. Perşembe akşamı bayrak dikme, cuma akşamı kız evinde kına gecesi ve cumartesi günü erkek evinde misafirlere düğün yemeği verilir. Köyde akrabalık bağları kuvvetlidir. Hemen hemen köydeki herkes birbiriyle kız alıp vermeden dolayı akraba sayılır. Köyde helle çorbası meşhurdur.

Tokat iline 105 km, Zile ilçesine 35 km uzaklıktadır. köy dağın kuzey eteklerine kurulmuş olup, güneyde yaraş köyü, batıda haremikışla, doğuda ise narlıkışla ile komşudur. Kuzeyinde ise geniş bir vadi bulunur. Bu vadiden çekerek ırmağı geçmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      128

1997      113

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarımda en fazla kurusoğan ve şeker pancarı ekimi yapılır. Bunun yanında buğday, arpa, nohut, mercimek ve bahçe tarımı da yapılmaktadır.

 

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.