Zile Yeşilce Köyü

Zile Yeşilce Köyü

Yeşilce Köyü Haberleri, Zile Yeşilce Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşilce Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yeşilce Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Yeşilce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilce köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilce köyüne özgü yemekler, Zile Yeşilce köyünün tarihi, Yeşilce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilce , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilce Köyü Resimleri ve Yeşilce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Yeşilce Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilce , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy şelçuklu sultanı sultan alparslan tarafından kurulmuştur köy osmanlıların boyu kayi boynundan gelmektedir köyün bilinen en eski ismi alpaslandır tır. Daha sonra halen köyde türbesi de bulunan, Horosan erenlerinden olan Şeyh Mehmet Efendi zamanında köyün ismi şeyheylik olmuştur. Cumhuriyetle köyün ismide değişmiş ve Yeşilce olmuştur. Fakat şu an bile, köyün ismi şeyheylik olarak anılmaktadır.[kaynak belirtilmeli]

Köyün kendine özel gelenekleri yoktur bölgenin gelenek ve görenekleriyle benzer özellik ler taşımaktadır.

Tokat iline 85, Zile ilçesine 18 km uzaklıktadır. Ayrıca ilçeye 9 km mesafeli ikinci bir yolu da mevcuttur. 18 km olan yol asfalt olup 9 km olan yol stabilize (çakıl) yoldur. Köylüler daha yakın olduğu için 9 km olan stabilize yolu tercih etmektedirler.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.