Zile Yücepınar Köyü

Zile Yücepınar Köyü

Yücepınar Köyü Haberleri, Zile Yücepınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yücepınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yücepınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Kırlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırlar köyü son dakika gelişmeleri, Kırlar köyüne özgü yemekler, Zile Kırlar köyünün tarihi, Kırlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırlar , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırlar Köyü Resimleri ve Kırlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Kırlar Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırlar , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür.  

Köklü bir Anadolu Köyüdür İlçenin batısında yer alan Yücepınar Köyü; Uzunöz, kürdüngür, Köylü-ünürü ve Ayvalı köyleriyle komşudur. Adını yüksekçe bir yerde olan ve köye 2 km. uzaklıktaki bir çeşmeden aldığı sanılmaktadır. Bir dağ köyü olan Yücepinar'ın Ciğerbağı adında bir mezrası bulunmaktadır

Türkmen köyüdür.

Tokat iline 105 km, Zile ilçesine 40 km uzaklıktadır.yozgat tarafında kalmaktadır. yol topraktır.Pelit ağaçları çoğunluktadır.köye yakın çekerek ırmağı geçmektedir.Çevresi ormanla kaplıdır. İlçeye 38 km. uzaklıktaki köy yolunun 22 km. asfalt kalan 16 km. lik bölümü stabilizedir. 35 haneden oluşan köyde, geliri tarım ve hayvancılığa dayanır. Ancak arazinin tamamının kıraç ve yetersiz olması, hayvancılığın gelişmemesi gibi nedenler köy halkının yüzde 70'nin Zile ve büyük şehirlere göç etmesine sebep olmuştur. Yetersiz olan bu kıraç arazide buğday, arpa, nohut, mercimek ve fiğ üretilmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      96

2000      117

1997      104

yaz ayında nüfus sayısı artmaktadır.kış aylarında 6 haneye kadar düşmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.buğday,fiğ ve nohut ekilir.büyük baş hayvancılık ve arıcılıkta yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat faaliyette değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.