Zonguldak Kızılcakese Köyü

Zonguldak Kızılcakese Köyü

Kızılcakese, Zonguldak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. 300-400 sene önceleri köyün gercek adı kızıl kese olarak bılınır sonradan bu ısım kızılcakese olarak degistirilmiştir.

 Bir rivayete göre köyün ismi "kızılca kilise" den zamanla değişerek kızılcakese şekline gelmiştir. Yine bir rivayete göre köyün yakınındaki kilise bölgenin en önemli kilisesidir.

Bölgenin en ünlü bilinen tarihi kişiliği volçan adında bir eşkiyadır.  Yıllarca bu köy yakınında haydutluk yapmış ve çok büyük bir hazine biriktirmiştir. Biriktirdiği hazineyi köyün yakınındaki mağarasında saklamıştır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında kara mancar,serme,gözleme,lokum gibi geleneksel yemekler diyebiliriz. Zonguldak merkezine 15 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyonyoktur PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. altyapısıyoktur.yollarıtambitmemiştir. 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.