hece birleştirme d sesi

Sizin de çocuğunuz 1.sınıfa başladı ve harfleri öğretmekte zorluk yaşıyorsanız 1.sınıf okuma yazma öğrenme için bir etkinlik hazırladık. Bu dersimizde d sesi birleştirme ile ilgili bir dizi etkinlik hazırladık.

1.Sınıf okuma yazma öğreniyorum dersimizde bugünkü konumuz d sesi hece birleştirmei. Bu dersimizde d sesinin e-a-i-ı-u-ü-o-ö sesleri ile nasıl birleştirileceğini öğreneceğiz ve d sesi okuma metinleri üzerinde okuma yapacağız.

1.sınıfta yaşanılan en büyük problem okuma yazma öğretimi. Disleksi hastalığı da varsa büyük problem var demektir. Normal de zor olan 1.sınıf okuma yazma öğretimi böylece daha zor hale gelebilir.

Biz de bu zorluklarla karşılaştık ve 1.sınıfa yeni başlayan kızımızla hem ders çalıştık hem de başka zorluk çeken 1.sınıfa başlayan öğrenciler için eğitim videosu hazırladık.

1.Sınıf Okuma ve Yazma Öğreniyorum | D Sesi Hece Birleştirme

Videomuzda s sesi birleştirme aşamasında d ve e sesi birleştirme, d ve i sesi birleştirme, d ve a sesi birleştirme, d ve ö sesi birleştirme, d ve u sesi birleştirme ile ilgili bir okuma çalışması hazırladık. e,i,a,u,ü,o,ö seslerinin d sesi ile nasıl birleştirileceğini anlatmaya çalıştık. da, de, di, du, dü , do, dö, ad, ed, id, od, öd, ud, üd  seslerini çıkarmaya çalıştık. Bizi takipte kalın.

1.sınıfta artık eskiden olduğu A harfinden başlanmıyor. e ve l harfleri ile başlanıyor. Bu yazımızda d harfinin yazılışı ve okunuşu, d sesi hece birleştirme dersini çalıştık. Uzun süredir el yazısı ile devam eden eğitim 2017 yılında dik yazı harflerine geri döndü. Hem çocuklar hem aileler hem de öğretmenler bir işkenceden kurtulmuş oldular. neden böyle diyoruz çünkü el yazısını normal hayatta kullanmıyorlardı. Rahat bir nefes almış olduk.

Birinci sınıf okuma, okuma öğreniyorum etkinliklerinden d harfinin sesinin çıktısını aldık ve kartonlara yapıştırdık. Nasıl okunacağını nasıl birleştirileceğini anlatmaya çalıştık. d sesi oldukça basit. Siz de çocuğunuzla birlikte d sesi birleştirme etkinliğimize katılarak okuma yazma öğreniyorum dersimizdeki yeni adım olan d sesi birleştirme kısmını tamamlamış olacaksınız.

Harfleri öğreniyorum, 1. sınıf okuma yazma, okuma yazma etkinlikleri çalışması içinde d sesi birleştirme aşamalarını tek tek anlattık. d sesinin e,i,a,u,ü,o,ö  sesi ile nasıl birleştirileceğini tek tek okuduk. ilk okumada daha iyi anlaşılması için uzatarak okuduk ve iki aşamalı olacak şekilde hızlandırma yaptık ve son olarakta sadece d sesini tekrar birleştirdik.

Biz bu çalışma ile 1.sınıf okuma yazma etkinliklerinden d sesini birleştirme aşamasına katkı yapmayı sağladık. Artık bundan sonrası siz anne ve babaların gayretlerine bağlı. Çocuğumuzun eğitimi herşeyden önemlidir anne baba olarak elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.