Maçka Lapazan Yaylası

Maçka Lapazan Yaylası

Lapazan Yaylası, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı olan Gürgenağaç Köyü yolundan ulaşılabilecek muazzam bir destinasyondur. 2.200 metrelik yüksekliğiyle, ziyaretçilere nefes kesen bir manzara sunar.

Yaylanın ulaşımı toprak bir yola dayanır, bu nedenle vitesli araçlarla yol almak daha güvenli ve uygun olacaktır.

Doğal güzellikleriyle ünlü Lapazan Yaylası, altyapı hizmetlerinden yoksun olmasıyla bilinir. Elektrik veya su gibi temel hizmetler bulunmamaktadır. Bu durum, yaylayı ziyaret eden turistlerin genellikle günübirlik ziyaret etmeyi tercih etmelerine veya kamp yapmak isteyenlerin kendi kamp malzemelerini yanlarında getirip burada konaklamalarına neden olur.

Trabzon'u ziyaret eden gezginler, Lapazan Yaylası'nı keşfederken muhteşem manzaraların keyfini çıkarmak için birkaç saat veya birkaç gün harcayabilirler. Yayla, temiz havası, yeşillikleri ve sakin atmosferiyle öne çıkar. Gün batımında ve doğal zenginlikleriyle çevrili kamp alanlarında geçirilen zaman, unutulmaz bir deneyim sunar.

Ayrıca, yaylanın yakınında bulunan diğer doğal güzellikler veya tarihi yerler hakkında da bilgi alabilir ve Trabzon'un doğal zenginliklerini daha kapsamlı bir şekilde keşfetmek için Lapazan Yaylası'nı bir ziyaretin parçası haline getirebilirsiniz.

Aşağıdaki linkten Trabzon ili Maçka ilçesinin köylerini inceleyebilirsiniz.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.