Marmaris Turgutköy

Marmaris Turgutköy

Turgutköy, Köyü haberleri, Marmaris Turgutköy güncel son dakika gelişmeleri, Turgutköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Turgutköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Marmaris Turgutköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Turgutköy köyü son dakika gelişmeleri, Turgutköy köyüne özgü yemekler, Marmaris Turgutköy köyünün tarihi, Turgutköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turgutköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turgutköy, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turgutköy Köyü Resimleri ve turgutköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Marmaris Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Marmaris Muğla Arası Kaç Km? Marmaris Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Marmaris Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Marmaris Turgutköy,Köyünde doğan biri var mı? Marmaris Doğumlu Ünlüler Kimler?

TURGUTKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

 

Bayır’a 9 km uzaklıktaki Turgut, turizm sayesinde gelişmeye başlamış bir köydür. Marmaris çevresindeki en büyük halı satış mağazaları Turgut girişindedir.


Geçim kaynakları daha çok tarım, hayvancılık iken son zamanlarda turizm üzerine yoğunlaşmıştır. Köyün en önemli geçim kaynağı arıcılık olup köy halkın %50′si geçimini arıcılıkla sağlamaktadır. Çam balı üretiminde Türkiye'de 1.sırada yer alan Marmaris’in, köylerinin içinde 2.sırada yer almaktadır.


İlçe merkezine 30 km'dir

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizme dayalıdır.

Köyde birleştirilmiş sınıf olarak eğitim veren bir ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı evi vardır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.