Mısır Nişastası İle Slime Nasıl Yapılır

Mısır Nişastası İle Slime Nasıl Yapılır

Boraks kullanmadan mısır nişastası ile slime yapılabilir mi? Yeni nesil oyun hamuru olan slaymı boraks kullanmadan da hazırlayabiliriz.

7 yaşındaki kızım baba slime yapalım diye hergün ısrar ediyordu. Evde slime yapımı konusunda hiçbir bilgim yoktu. Hemen sizin yaptığınız gibi telefonu elime alıp internette aramaya başladım ve birsürü veri ile karşılaştım;

Slime nasıl yapılır, evde slaym yapımı, slime malzemeleri, slime tarifi, boraks nedir nerede satılır, slime tutkalı nedir nerede satılır, gıda boyası nerede satılır, borakssız slime yapımı, tutkalsız ve borakkssız slime nasıl yapılır, mısır nişastası ile slime yapımı, traş köpüğü ile slime yapımı, borakssız slime nasıl yapılır,jel bulaşık deterjanı ile slime yapımı, toz deterjan ile slime yapımı ama nasıl slime yapılacağını anlayamadık.

Bu yüzden sizlere bu yazıyı yazmak istedim.

Slime (slaym) yapımı aslında çok basit. Boraks ve tutkal ve suyunuzun olması yeterli. 

Basit Slime Yapımı Tarifi

Su bardağının içine yarım bardak sıcak su ekliyoruz. Bardağın üzerine yarım bardak tutkal ilave edip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.

Yarım bardak sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı boraks ilave edip karıştırıyoruz.

Daha sonra kıvama gelen tutkal su karışımını slime yapacağımız kaba koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız boraks su çözeltisini döküyoruz ve kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bir miktarda elimizde yoğuruyoruz. Renk vermek isterseniz içine gıda boyası ekleyebilirsiniz.

Slime hazır...

Slime yapım Malzemeleri olan Tutkalı kırtasiyeden, gıda boyasını aktardan ve boraks maddesini eczaneden satın alabilirsiniz.

slime-malzemeleri.jpg

Bizimde kızımla ilk yaptığımız slime maalesef olmamıştı. Ancak yukarıdaki şekilde denediğimizde başarıya ulaştık. En basit slime yapımı bu şekilde. Daha kompleks slime tarifleri bulunmaktadır. Yukarıda tutkal ve boraks ile slime yapımı konusunda bilgi verdik. 

Bu yazımızda da Mısır Nişastası ile Slime Nasıl Yapılır konusunda bilgi vereceğiz.

Mısır Nişastası İle Slime Yapımı

slime-malzemeleri.jpg

Malzemeler

1 su bardağı su bazlı tutkal

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1-2 yemek kaşığı istediğiniz renkte sim

1/2 yemek kaşığı boraks

Yapılışı

Yarım bardak sıcak suya 1/2 yemek kaşığı borak dökerek karıştırın bu karşım kenarda beklesin. Şimdi Slime yapacağınız kabın içine 1 su bardağı su bazlı tutkalı dökün içine istediğiniz renkte olan simi dökerek karıştırın. Karışıma yavaş yavaş 1 yemek kaşığı mısır nişastasını karıştırma esnasında dökün ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra kenarda bekleyen boraks su karışımını kaba ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıkça kıvam alacaktır. İstediğiniz kıvama gelince mısır nişastası ve boraks kullanarak slime yapımınız tamamlandı.

Arkadaşlar birçok slime yapımı yöneti bulunmaktadır. Aşağıdaki yazılarımızdan bunları takip edebilrisiniz.

Slime/Slaym Nasıl Yapılır?

Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Toz Deterjan ve Şampuan İle Slime Nasıl Yapılır

Traş Köpüğü İle Slime Nasıl Yapılır

Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Jel Bulaşık Deterjanı İle Slime Nasıl Yapılır

Karbonat veya Kabartma Tozu İle Slime Nasıl Yapılır

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.