Slime Nasıl Yapılır

Slime Nasıl Yapılır

Slime nasıl yapılır, slime için gerekli malzemeler nelerdir, evde slime yapılır mı, slime malzemeleri nerede satılır, tutkalsız ve borakssız slime nasıl yapılır soruları çocuklarımızın ısrarları üzerinde son zamanlarda en çok aradığımız sorular.

Slime nasıl yapılır diye ilk sorduğunda kızıma verecek bir cevabım yoktu. Baba evde slime yapalım, içine oje koyalım, jole koyalım, traş köpüğü de koyabilirmişiz baba, slaymımız nasıl olacak baba diye birçok soru soruyordu. Her zaman ki gibi telefonumu elime alıp internette arama yapmaya başladım. 

1.Slime Nasıl Yapılır? Slime Yapım Çeşitleri

Slime Nasıl Yapılır?

Slime Malzemeleri Nelerdir?

En Basit Slime Yapımı

Evde Slime Nasıl Yapılır?

Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır?

Mısır Nişastası İle Slime Yapımı

Traş Köpüğü İle Slime Yapımı

Borakssız Slime Nasıl Yapılır?

Jel Bulaşık Deterjanı İle Slime Nasıl Yapılır?

Toz Deterjan İle Slime Nasıl Yapılır?

tutkalsiz-borakssiz-slime.jpg

2.Slime Yapımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yukarıdaki gibi birçok başlık ve video ile karşılaştım. Ama en basit şekilde slime yapımını öğrenemedik ve ilk slime tecrübemiz çok komik bir şekilde sonuçladı. Daha sonra ise bu konuda araştırma yapıp yazı yazmaya karar verdik.

Slime Yapımı Türkiye de en fazla aranan ve popüler olan bir akım haline geldi. İlk başlarda en basit slime yöntemlerini kullanarak slime yapabiliyorduk. Bu şekilde su, boraks ve tutkal kullanarak slime yapabiliyorduk. Artık bu konuda kendimizi geliştirdik ve oje,jole, bulaşık deterjanı ile slime yapımı, toz deterjan ile slime yapımı, traş köpüğü ile slime yapımı, mısır nişastası ile slime yapımı konularında doktora yapıyoruz. 

Youtube da bu konuda birçok video yüklendi. Milyonlara varan izlenme rekorları kırıldı. 

3.Slime Malzemeleri Nelerdir? Slime Malzemeleri Nereden Alınır?

slime-malzemeleri.jpg

Slime yapımı aslında çok basittir. Evde slime yapımı konusunda bu yazımızı okuyunca yeterli bilgi sahibi olacak ve çocuğunuzla mükemmel slimelar hazırlayacaksınız. Hatta slime yapım çeşitlerini kullanarak slime yapımında farklı bir çok madde kullanabileceksiniz. Ancak bilmeniz gereken temel slime malzemeleri şunlar;

1- Slime Yapmak İçin Kap (Yapacağınız Slime Büyüklüğüne göre)

2- Su Bazlı Tutkal

3- Boraks

4-Çeşme Suyu

5-Gıda Boyası----Slime renkli olsun ısterseniz gerekli

Malzemeler bu kadar basit, ancak slime malzemelri nerede satılmaktadır, slime malzemelrini nereden temin ederim diye soruyorsunuz.

1- Kap evininzde bulunan ve eşinizin izin verdiği herhangi bir tanesini kullanabilirsiniz.

2- Su Bazlı Tutkal, kırtasiyeden satın alabilirsiniz.

3- Boraks, Eczanelerden satın alabilirsiniz.

4-Çeşme suyu, ücretsiz mutfaktan doldurunuz.

Tabi ki bunlar en temel maddeler. Eğer slime renkli olmasını istiyorsanız gıda boyası, oje,jole,jel bulaşık deterjanı, toz deterjan,traş köpüğü, mısır nişastası,karbonat,kabartma tozu gibi malzemeler kullanacaksanız bunları marketlerden temin etmelisiniz. 

4. Basit Evde Slime Yapımı

basit-slime-yapimi.jpg

Su bardağının içine yarım bardak sıcak su ekliyoruz. Bardağın üzerine yarım bardak tutkal ilave edip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.

Yarım bardak sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı boraks ilave edip karıştırıyoruz.

Daha sonra kıvama gelen tutkal su karışımını slime yapacağımız kaba koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız boraks su çözeltisini döküyoruz ve kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bir miktarda elimizde yoğuruyoruz. Renk vermek isterseniz içine gıda boyası ekleyebilirsiniz.

Slime hazır...

5.Toz Deterjan ve Şampuan İle Slime Yapımı

toz-deterjan-ve-sampuan-ile-slime-yapimi.jpg

Malzemeler

1 su bardağı tutkal

1 yemek kaşığı toz deterjan

1-2 yemek kaşığı istediğiniz renkte sim

1 yemek kaşığı şampuan

Yapılışı

Slime yapacağınız kabın içine 1 su bardağı su bazlı tutkalı dökün içine istediğiniz renkte olan simi dökerek karıştırın. Karışıma yavaş yavaş 1 yemek kaşığı toz deterjanı karıştırma esnasında dökün. Ardından aynı şekilde şampuanı ekleyin ve karıştırmaya devam edin Karıştırdıkça kıvam alacaktır. İstediğiniz kıvama gelince borakssız toz deterjan ve şampuan kullanarak slime yapımınız tamamlandı.

6. Mısır Nişastası İle Slime Yapımı

misir-nisastasi-ile-slime-yapimi.jpg

Malzemeler

1 su bardağı su bazlı tutkal

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1-2 yemek kaşığı istediğiniz renkte sim

1/2 yemek kaşığı boraks

Yapılışı

Yarım bardak sıcak suya 1/2 yemek kaşığı borak dökerek karıştırın bu karşım kenarda beklesin. Şimdi Slime yapacağınız kabın içine 1 su bardağı su bazlı tutkalı dökün içine istediğiniz renkte olan simi dökerek karıştırın. Karışıma yavaş yavaş 1 yemek kaşığı mısır nişastasını karıştırma esnasında dökün ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra kenarda bekleyen boraks su karışımını kaba ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıkça kıvam alacaktır. İstediğiniz kıvama gelince mısır nişastası ve boraks kullanarak slime yapımınız tamamlandı.

7. Borakssız Slime Yapımı

tutkalsiz-borakssiz-slime-nasil-yapilir.jpg

3 çay bardağı kadar tutkal
Karbonat / Kabartma tozu
Gıda boyası (istenilen renkte)
Tıraş köpüğü
Kontak lens solüsyonu

Slime yapacağımız kabın içine su baslı tutkalı döküyoruz. Daha sonra içine istediğiniz renkte gıda boyası ilave ediyoruz. İstediğiniz renge ulaşana kadar boya ekleyebilirsiniz. Sonra 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırmaya devam edin.Daha sonra 1 çay bardağı traş köpüğü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabımızdaki karışıma yavaş yavaş 1 yemek kaşığı kontak lens solüsyonu ekleyip karıştırıyoruz. Ne kadar çok eklerseniz o kadar kabarık olacaktır.

Şimdi karışı elimizde yoğurma zamanı geldi. Bir miktar da elimizde yoğuruyoruz. Eğer elinize yapışıyorsa bir miktar daha kontak lens solüsyonu ekleyebilirsiniz. Kıvama geldiyse borakssız slime yapımı tamamlandı.

İyi Eğlenceler...

8. Jel Bulaşık Deterjanı ile slime yapımı

bulasik-deterjani-ile-slime-nasil-yapilir.jpg

Malzemeler

1 su bardağı su bazlı tutkal

1/2 yemek kaşığı boraks

1 çay bardağı ılık su

1,5 yemek kaşığı jel bulaşık deterjanı

1/3 çay bardağı çeşme suyu

Yapılışı

1 çay bardağı ılık su içerisine 1/2 yemek kaşığı boraks ekleyip iyice karıştırıyoruz ve bunu bir kenara koyuyoruz. Slime yapacağınız kabın içine su bazlı tutkalımızı döküyoruz ve 1/3 su bardağı ılık su ile karıştırıyoruz. Tüm slime yapım yöntemlerinde olduğu gibi bu aşamada slime içerisine ne katacaksak ekliyoruz. Traş köpüğü, bulaşık jeli, jole, şampuan, oje vs. Şimdi 1,5 yemek kaşığı jel bulaşık deterjanını kabımıza ilave edip karıştırıyoruz. 

Son olarakta kenara koyduğumuz borakslı sudan kabımıza yavaş yavaş ekleyip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bir miktarda elimizde yoğuruyoruz. 

Jel Bulaşık Deterjanı ile slime yapımı tamamlandı.

İyi Eğlenceler...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
3
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.