49 Asırlık Cami Restore Edilecek

49 Asırlık Cami Restore Edilecek

Ordu’da tarihi mekan ve yapılar korunarak gelecek nesillere aktarılmaya devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, çivisiz (çantı, kurtboğazı tekniğinde) yapılan ahşap camileri restorasyon programına aldı. 49 CAMİ RESTORE EDİLECEK Ordu Üniversi

Ordu’da tarihi mekan ve yapılar korunarak gelecek nesillere aktarılmaya devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, çivisiz (çantı, kurtboğazı tekniğinde) yapılan ahşap camileri restorasyon programına aldı.
49 CAMİ RESTORE EDİLECEK
Ordu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan ile yapılan ortak çalışmayla tespiti yapılarak “Geçmişten Günümüze Ordu’nun Geleneksel Ahşap Camileri” adıyla kitap basımı yapılan 49 adet çivisiz ahşap cami restore edilecek.
PROJELERİ HAZIR
Çalışma kapsamında, Çaybaşı ilçesi Çayır Camii ve Şadırvanı ile Yenicuma Camii, Gürgentepe ilçesi Eskiköy Camii, Ünye ilçesi Çatak Camii ve Çatalpınar ilçesi Mevlana Camii’nin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
Çaybaşı ilçesi Gürcek Camii ve Çaybaşı ilçesi Tekke Camii’nin de restorasyon projelerinin hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe Eskiköy Camii’nin restorasyonuna ise yakın zamanda başlamayı planlıyor.
TARİH VE SANAT ESERİ NİTELİĞİ TAŞIYOR
Orta Asya ve Anadolu Türk mimarisinde geleneksel olarak görülen ve metal çivi kullanılmadan (çantı, kurtboğazı tekniğinde) yapılan bu camiler, envanter olarak günümüze ulaşan önemli tarih ve sanat eseri niteliği taşıyor.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.