7 Yıl Bekleme! Kolunu Kaldır, Kontrolünü Yaptır

7 Yıl Bekleme! Kolunu Kaldır, Kontrolünü Yaptır

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği toplumda 100 kişiden birinde görülen, halk arasında ‘köpek memesi hastalığı’ olarak da bilinen, sıklıkla koltuk altları ve kasık çevresinde iltihaplı ve ağrılı sivilce ve çıban biçiminde kendini gösteren hid

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği toplumda 100 kişiden birinde görülen, halk arasında ‘köpek memesi hastalığı’ olarak da bilinen, sıklıkla koltuk altları ve kasık çevresinde iltihaplı ve ağrılı sivilce ve çıban biçiminde kendini gösteren hidradenitis suppurativa(HS) hastalığına dikkat çekmek amacıyla, AbbVie’nin desteği ile yeni bir farkındalık kampanyası başlattı.
Hastalığa tanı koyulma süresinin yaklaşık 7 yılı bulduğunu belirten Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nilgün Atakan, hastaların çekindikleri için doktora gitmediklerini ve belirtilen bölgelerde iltihaplı apse fark etmeleri halinde bir dermatoloji uzmanına başvurmalarının önemine dikkat çekti.
“7 Yıl Bekleme, Kolunu Kaldır, Kontrolünü Yaptır” sloganıyla yürütülen kampanya, toplumu HS hastalığı nedeniyle oluşan iltihaplı sivilce ve çıban benzeri ağrılı nodüllere karşı dikkatli olmaya davet ediyor.

“HS HASTALIĞI KADINLARDA ERKEKLERE GÖRE 2 İLE 5 KAT DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR”
Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Başak Yalçın ise “HS’nin kadınlarda erkeklere göre 2 ile 5 kat daha fazla görüldüğünü söyledi. Yalçın, “Kişileri utandıran, sosyal hayattan uzaklaştırarak depresyona iten, aynı zamanda da yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen Hidradenitis suppurativa(HS) lezyonlarının dağılımı cinsiyete göre değişirken, araştırmalar genital bölge ve kasıklardaki lezyonların kadınlarda daha sık olduğunu gösteriyor. Ayrıca birinci derece akrabalarında HS olanların yüzde 34’ünde de aynı hastalığın görülmesi dikkat çekiyor” dedi. (BSHA-Sağlık Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.