Açsh’ye Bağlı Kreş Ve Bakımevleri Açık Olacak

Açsh’ye Bağlı Kreş Ve Bakımevleri Açık Olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine yolladığı yazıda, özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin “açık” olacağı talimatını verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine yolladığı yazıda, özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin “açık” olacağı talimatını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının yaşadığı kreş ve bakımevi sorununu gündeme getirmişti. Durmuş, Cumhurbaşkanlığı nezdinde de girişimlerde bulunarak sorunun çözülmesi gerektiğini belirtmişti. Yapılan girişimlerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tüm il müdürlüklerine yolladığı yazıda, 0-6 yaş özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin açık olması talimatını verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: 7 Gün 24 Saat Esaslı Kreş İhtiyacı Bir Kez Daha Görüldü

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmuş, kreş ve bakımevi sorununun sağlık çalışanlarına ciddi sorunlar yaşattığını belirterek, “Sağlık çalışanlarımızın işi ve çocukları arasında bırakılmasının vicdanları yaraladığını muhataplarımızla paylaştık. Sağlık çalışanlarımızın çocukları mağdur oluyordu. Hem cephede savaşacaksınız hem de çocuklarınızı bırakacak bir yer bulamayacaksınız. Bunun makul bir tarafı yok. Tabi burada 7 gün 24 saat esaslı kreş sorunu bir kez daha gündeme geldi. Biz yıllardır bu sorunu gündeme getiriyoruz. Eğer hastanelerde kreş olsaydı mağduriyetler yaşanmayacaktı. AÇSH’ye bağlı kreş ve bakımevleri açık olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreş ve anaokullarının açılması içinde mücadelemiz devam ediyor. Hastanelerde 7 gün 24 saat esaslı kreş hizmetinin sunulması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.