Adana Arif Nihat Asya Parkı Video

Eşsiz eseriyle Türk edebiyatında "Bayrak Şairi" diye tanınan ve 1950-1954 yılları arasında Adana milletvekili olarak da görev yapan Arif Nihat Asya adını yaşatmayı amaçlayan Adana Arif Nihat Asya Parkı videosu sizlerle...

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Bayrak Şairi” Arif Nihat Asya’nın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla Seyhan Nehri kıyısındaki 15 bin metrekare alanda uygulamaya koyduğu Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi kapsamında 70 metrelik bayrak direği dikildi.

Eşsiz eseriyle Türk edebiyatında "Bayrak Şairi" diye tanınan ve 1950-1954 yılları arasında Adana milletvekili olarak da görev yapan Arif Nihat Asya adını yaşatmayı amaçlayan projede, zeminde hilal ve yıldız konseptinde 2 bin metrekarelik tören alanı planlandı.Hilal ve yıldız içinde tören alanı, müze, galeriDev hilalin içinde ise 750 metrekarelik müze, tanıtım galerisi, sinevizyon odası ve hediyelik eşya bölümü tasarlandı.

Tamamlandığında yerli ve yabancı turistlerin ziyaret durakları arasında yer edinecek Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi'nin inşaatı kesintisiz devam ederken, 70 metre uzunluğundaki, 360 derece dönebilen, saatte 160 kilometreye kadar esen rüzgara dayanıklı, asansör sistemli, uçak ikaz lambalı sonar bulunan bayrak direğinin montajı tamamlandı. Zemindeki hilalin ortasına dikilen direkte vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi şanlı Türk Bayrağı dalgalanmaya başladı. 96 metrekarelik dev Türk Bayrağı, Sabancı Merkez Camii ve Seyhan Nehri manzarasıyla bütünleşip, Adana semalarına eşsiz bir görünüm kazandırdı.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar