Adana Ceyhan Ağaçlı Köyü

Adana Ceyhan Ağaçlı Köyü

Ağaçlı köyü haberleri, Ceyhan Ağaçlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Adana köyleri arasında yer alan Ağaçlı köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Ağaçlı köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Ceyhan Ağaçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağaçlı köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağaçlı, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski adı Anavarza ya da Çeçen Anavarza olarak geçmektedir. Köy ilk kurulduğunda bu ad Çeçenler tarafından konulmuştur.

Daha sonra mahalleden göçler olmuş ve köy giderek küçülmüştür. Köy cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren, Ağaçlı adını almadan önce "Çeçen Köyü" olarak bilinirdi. Köy günümüzde Ağaçlı ismiyle köy statüsünü sürdürmektedir.

Mahallenin; güneyinde İnceyer ve Dikilitaş, doğusunda Tekeli, batısında Tanır ve Yeşildam yer alır. Mahallenin deniz seviyesinden yüksekliği 35 metredir. Adana iline 80 km Ceyhan ilçesine 35 km mesafededir.
Mahallenin ekonomisi tarım, ticaret ve hayvancılığa dayalıdır.

Ağaçlı, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağaçlı köyü resimleri ve Ağaçlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Adanalı iseniz Adana Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Adanalı Ünlüler arasında Ceyhan Ağaçlı Köyünde doğan biri var mı? Ceyhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.