Adana Ceyhan Günyazı Köyü

Adana Ceyhan Günyazı Köyü

Günyazı, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının geçmiş tarihte veysi paşa denen askeri bir subayın ismi olarak kayıtlara geçişyir. Mahallenin kuruluş tarihi çok eski olduğundan tam olarak tarih verilememektedir.

Mahallenin yöresel yemekleri arasında "tırşik", "çakıldaklı çorba", "toga çorbası", "nogay çayı", "gömeç kavurması", "süllüm", "hedik", "pıtırık çorbası", "hardal sarması" topalan bulunmaktadır.
Uzaklığı Adana iline 62, Ceyhan ilçesine 17 km dir. E5 karayolu mahallenin içinden geçmekte olduğu için ulaşımda büyük kolaylık vardır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyümüzün 2800 dönüm merası ve 500 adet büyükbaş hayvan ile 100 adet küçükbaş hayvan bulunmaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallede, ilköğretim okulu ve aynızamanda köy halk kütüphanesi vardır öğrenci yeterli sayısı olmadığı için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup D400 karayolu mahallenin içinden geçtiği için ulaşım sorunu yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.