Adana Ceyhan Hamitbeybucağı Köyü

Adana Ceyhan Hamitbeybucağı Köyü

Hamitbeybucağı, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Ancak Kurtuluş Savaşı sırasında bölge halkından olan ve kahramanca mücadele eden Hamit Bey'in adına istinaden verildigi düşünülmektedir. Köy özellikle Bosna Hersek göçmenlerinin yerleştirilmesiyle nüfus kazanmıştır.
Köy halkı göçmenlerden oluşmaktadır Bosna'dan ve Bulgaristan'dan göçetmişlerdir. Ayrica mahallede Türkçenin yani sira Boşnakçada etkinliğini yitirmişte olsa konuşulmaktadir. Köy islam kültür ve geleneklerinin yanı sıra kendine has kültür ve gelenekleri bulunan bir kültür yapısına sahiptir.

Adana iline 61 km, Ceyhan ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrica köy halkinin önemli bir kısmı geçimini yurt dışında çalışarak sağlar.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca koyde 1 bakkal ve muhtarlıga ait muhtarlık binası ve muhtarlık misafirhanesi vardır.koy bitişiginde kamuya ait geniş bir fidanlık bulunmaktadır.araziler dsi sulama kanalları vasıtasıyla sulanmaktadır.80 li yıllarda ceyhan ırmagının sellere sebep olması ve koye zarar vermesi sebebiyle devlet tarafından yaptırılmış afet evleri mevcuttur.haftanın salı günleri mahallesimüze doktor gelmektedir.


Köy halkının yaptığı boşnak yemekleri; piriyan, pide çeşitleri, sütlü dilonsa,zelansa, lukuşa, cicipapa ijlavak direnitsa pura (kaçamak)ribitsa ya çok mükemmel yemekleri bir kaçı bunlar dünyanın en güzel yemekleri boşnak yemekleri.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.