Adana Ceyhan Küçükmangıt Köyü

Adana Ceyhan Küçükmangıt Köyü

Küçükmangıt, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Küçükmangıt Köyü; yaklaşık 150 yılı aşkın zamandan beri bulunmaktadır.Mahallenin kurulduğu zamanki ağası Hacı Mehmet Ağa'dır.

Mahallenin ilk yerli aileleri,Kayseri Akçakaya kökenli Hacı Mehmet BAŞ, Hanifi İSTANBULZADE (1859-1910)İSTANBULLUOĞLU,Lütfullah Ağa ve Afgan Ahmet Ağa'dır. Mahallenin ilk cumhuriyet muhtarı Afgan Ahmet Ağa'dır. Günümüzde bile Afkan Ahmet Ağa'nın evinin bahçesinde çok önemli Tarsus'ta bulunan Eshab-ı kehf,in kardeşi olduğu söylenen yatır bulunmaktadır.

Bu ailelerden sadece Lutfullah İSTANBULLUOĞLU Ailesi modern örnek bir çiftçilik yapmakta, çukurovanın en modern çiftliğini kurmuşlardır.Merhum Lutfullah İSTANBULLUOĞLU,.Gelişen dönemde araziler eskiden olduğu gibi tekrar büyümeye başlamıştır. Mahallenin kurucularından Afgan Ahmet'in oğlu Şükrübaz 2007 yılında vefat etmiştir.
Nogay Türkleri, Balkan Türkleri ve Kürt kültürü vardır. Adını da Kafkasya Boyu olan Nogay Türklerinden almıştır. En tipik özelliği tuzlu, sütlü nogay çayıdır.Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Adana iline 55 km, Ceyhan ilçesine 4 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Adana'dan, 5 derece daha soğuktur. Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi [tarım] ve [hayvancılığa] dayalıdır.
Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.