Adana Ceyhan Sağırlar Köyü

Adana Ceyhan Sağırlar Köyü

Sağırlar, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Ceyhan'ın 13 km doğusunda, daha Ceyhan kasabası kurulmadan önce kurulmuş küçücük ve şirin bir köydür.

Mahallenin adı geçmiş dedelerimizden Sağırın Oğlu diye nam salmış zaata izafeten Sağırlar diye isimlendirilmiştir. Atalarımız 1800lü yıllarda Hatay'ın Reyhanlı kasabasından Maraş'ın Andırın kasabasına yerleşmiş, Yaycıoğulları ve diğer eşrafla uzun bir zaman orada kalmışlardır.

Daha sonra 1900lü yılların başında Keşiş'in suyu Hemit'e ve Endel üzeri şu anda bulunduğu mevkiye yerleşmişlerdir. Doğusu Batısı ve Güneyinde çok eski yerleşim yeri bulunmaktadır.

Kışı ılık ve yağışlı,yazı da Güneyden esen rüzgarı ile gayet serindir. güzel kültürü, hoş gelenek ve görenekleri olan mahallesimüz meşhur ve leziz yemeklerinin başında ; yağlı bazlama, sıkma, saç ve sini börekleri, içli köfte, mantı,yüksük çorbası, sarma, dolma ve yöreye mahsus ekşili çorbası ve toga çorbası meşhurdur.Adana iline 61 km, Ceyhan ilçesine 13 km uzaklıktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisi vardır. Zeytin ağaçları çok güzeldir. tadına doyum olmayan nefis AKDAŞ ZEYTİNYAĞLARI ve çok erken yetişip piyasaya sürülen ince kabuklu, yalova incisi, bal küpü AKDAŞ ÜZÜMLERİ meşhurdur.

İlköğretim okulu var ama mahallede ilköğretim taşımalı yapılmaktadır.. içma suyu mahallenin doğusunda bulunan KOCAKUYU diye ünlü yazın suyu soğuk, kışın sıcak akan pınardan, şebeke suyu olarak evlere verilmektedir. kanalizasyon şebekesi yok. PTT , sağlıkocağı, sağlık kabini yoktur. Camisi yeniden yapılmış olan mahallesimüzün ulaşım yolu asfalttır. elektirik ve sabit telefonu vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.