Adana Ceyhan Selimiye Köyü

Adana Ceyhan Selimiye Köyü

Selimiye, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin gerçek ismi Yapalaktır.Selimiye ismi köye batı Trakyadan gelen göçmenler (Karamanoğulları) tarafından konulmuştur.

Mahallenin üçte ikisini Aydınlı Yörük Türkmenleri oluşturmaktadır.Tarım ve hayvancılıga dayalı bir ekonomik yapısı var.

NOT: Mahallenin ilk tabelasını ben 1996 yılında gördüm o zaman tabelada yapalak mahallesi yazıyordu. Selimiye mahallesi olarak
Kültür olarak Orta Asya Türk geleneğini barındırır.Tarihten gelen bir gelenek olan göçebe hayatı sürerler hayvancılıkla uğraşırlar,günümüzde yerleşik hayata geçmiştir.Yörük Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Adana iline 62 km, Ceyhan ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı.
SELİMİYE KÖYÜ NUFUSU 36 HANE OLUP 133 KİŞİ BULUNMAKTADIR. SEÇİM DÖNEMLERİ İSE NEDENSE KÖY NÜFUSUNDA FARKEDİLİR BİR ARTIŞ OLUR. AKŞAMLARI SERİN HAVADAR BİR ORTAMI VARDIR
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallede,ilköğretim okulu bir zamanlar faaliyet gösteriyordu Filiz öğretmen tarafından tamgün eğitim veriliyordu ama artık okul kapandı fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak içmek için epey bağışıklık kazanmış olmaznız lazım,kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır oda nezaman gelir belli değil. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır fakat elektrikler kesilirse nedendir bilinmez telefon hattıda kesilir. Mahalleye ulaşım bir zamanlar çok zordu yenilerde kolaylaştı oda şöförün istisnasına kalmış bir şekilde. muhtar vardır mahallede arayıp bulabilirseniz işlem yaptırabilirsiniz.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.