Adana Ceyhan Sirkeli Köyü

Adana Ceyhan Sirkeli Köyü

Sirkeli, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı "sırık oyunu"ndan geldiği bilinmektedir. Önceleri "Sırık eli" olan köy adı zamanla "sirkeli" olmuştur.

Bazı kaynaklara göre de yılan kalesinin bir adı da "sırlı kale" olduğu yönündedir. Kalenin yakınında yerleşen bu köy sirli kale daha sonrada sirkale sirkeli şeklinde anılmıştır.
Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.

Mahalledeki halk arasında din köken ve mezhep ayrımı yoktur. Geçmişten gelen komşuluklar birbiriyle bir bütün oluşturup halkı kaynaştırmıştır.Adana iline 45, Ceyhan ilçesine 5 km uzaklıktadır. Doğusunda Toktamış, kuzeyinde Ağaçpınar, batısında ise Çokça Pınar adlı köyler bulunmaktadır. Hemen kuzeyinden Ceyhan Nehri geçmektedir. Yılankale adlı tarihi kalenin güneyindedir. Eski Adana yolu olarak bilinen "Misis yolu" üzerinde bulunur.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon çalısmaları tamamlanmıştır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. köy içi yolları asfaltlıdır

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum