Adana Ceyhan Soğukpınar Köyü

Adana Ceyhan Soğukpınar Köyü

Soğukpınar, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir köydür.Ceyhandan eski Osmaniye yolu üzerinden ilerlerken Hamdilli'yi geçince imran'den önceki köydür.

Köyün büyüklerinin anlattıklarına göre Soğukpınar köyünün üst tarafında büyüklüğüyle bölgeye hakim olan bir kilise olduğu söylenmektedir. Daha sonra kilise çeşitli nedenlerle yıkılmıştır. Yörede çanının büyüklüğü ilede ün salmış olan bu kilise köyünde isiminin konulmasında ilham kaynağı olmuştur. Köyün yörede bilinen Çanlı adıda buradan gelmektedir.

Soğukpınar (Çanlı) köyü tamamiyle YÖRÜK olduğu için burada YÖRÜK TÜRKMENLERİ Aşireti kültür ve geleneği sürdürülmektedir.Geleneklerine sahiptirler.
Adana iline 60 km, Ceyhan ilçesine 15 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün tarım arazileri toplamı 7 000 dekar olup bu arazinin 5 000 dekarı sulama birliklerince, 1000 dekarı da köylülerin kendi gayretleriyle akarsulardan veya sondajlardan yararlanarak sulanmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yok. Köyün [[içme suyu %100 içilemez raporu verilmesine rağmen su para ile satılmaktadır.Hiçbir hizmetde olmamasına rağman ]] kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalttır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.