Adana Ceyhan Tatlıkuyu Köyü

Adana Ceyhan Tatlıkuyu Köyü

Tatlıkuyu, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Bir rivayete göre, 1920'li yıllarda, yerleşik hayata geçmek isteyen göçebe Türkmen Yörükler yerleşmek için arazi ararlar.

Mercimek kasabasında oturan yaşlı bir Ermeni şu anda mahallenin kurulmuş olduğu yeri tarif ederek, bir kuyunun olduğunu söyler ve orayı tavsiye eder. Yörükler orayı beğenir ve yerleşir. Çok kısa zamanda çoğalırlar ve çabuk kurulduğu için mahallenin ilk adını "Çarçabuk" koyarlar. Daha sonra 1930'lu yıllardaki deprem nedeniyle kuyu suları acılaşır. Yeni kuyular açılır fakat sular yine acıdır. Ancak bir tanesinin suyu tatlı çıkar. Kuyuyu kazan köylü, yukarıda bulunanlara seslenir: "Tatlı kuyu, tatlı kuyu..." Bu sebeple mahallenin adı "Tatlıkuyu" olarak değiştirilir.
Yörük Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri:
içli köfte,
sıkma,
nogay çayı,
yüksük çorbası,döğme pilavı
patlıcan tavası,
patlıcan dilmesi.
Adana iline 50 km, Ceyhan ilçesine 15 Km. uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede tarım ürünü olarak buğday, ayçiçeği, pamuk, karpuz ve mısır ekilmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.