Adana Ceyhan Yeniköynazımbey Köyü

Adana Ceyhan Yeniköynazımbey Köyü

Yeniköynazımbey, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.Yeniköynazımbey Köyü; Ceyhan’ın 12 km. güneyinde kurulmuştur. Mahallenin 1997 nüfus sayımına göre nüfusu 272’dir.

Köy nüfusunun tamamına yakınını Yörük Türkmenleri oluşturur. Köy halkının geçimi tarım ve hayvancılığa dayanır.

Mahallenin tarım arazileri toplamı 24 700 dekar olup bu arazinin tamamı sulama birliklerince sulanmaktadır. Mahallenin Adı: Nazımbey ismindeki Osmanlı Paşasının mahallenin yerleşim yerini verdigi için mahallenin ismi paşaya izafeten nazımbeyyeni köy olur.

Yörük Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler. Yemekleri : İçli köfte,Hamur çorbası,Topalak,

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Adana iline 57 km, Ceyhan ilçesine 12 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

CEYHAN İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER KİMDİR?

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.