Adana Feke Gaffaruşağı Köyü

Adana Feke Gaffaruşağı Köyü

Gaffaruşağı köyü hangi ilimizdedir? Gaffaruşağı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Gaffaruşağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Gaffaruşağı köyüne nasıl gidilir? Gaffaruşağı köyünde vefat edenler? Gaffaruşağı köyü resimleri,

Gaffaruşağı köyü hangi ilimizdedir? Gaffaruşağı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Gaffaruşağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Gaffaruşağı köyüne nasıl gidilir? Gaffaruşağı köyünde vefat edenler? Gaffaruşağı köyü resimleri, Gaffaruşağı köyü videoları, Gaffaruşağı köyü facebook, Gaffaruşağı köyü geçim kaynağı nedir? Gaffaruşağı köyünde düğünler nasıl yapılır? 

Gaffaruşağı köyü gelenek ve görenekleri, Gaffaruşağı köyünde kız isteme nasıl yapılır? Gaffaruşağı köyünde ramazan bayramı görüntüleri, Gaffaruşağı köyü kurban bayramı görüntüleri, Adananın plakası, Adana posta kodu, Adana özgü yemekler hangileridir? Gaffaruşağı köyüne hangi veteriner bakıyor? Gaffaruşağı köyüne yakın hastane, park, eczane, okul, market, avm, tamirci, çilingir, petrol ofisi VAR MI?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Gaffaruşağı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köy, adını "Gaffarlar" olarak bilinen ve köyün kurucusu kabul edilen sülaleden almaktadır. Bu sülaleden önce de köyde yaşayanların olduğu hatta tarihinin yüzyıllar öncesine dayandığı söylenebilir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Mezarlar ve tarihi kalıntılar bunun delili olarak gösterilebilir.Köye ismini veren Gaffarlar kışı Kozan Kuytucak köyünde,yazları ise yaylaları olan bu köyde geçirirlermiş.Daha 1970 li yııllara kadar yazları hayvanlarıyla yaylaya çıkarlar,tarlalarını ekerlerdi.

70 yıllardan sonra terkettiler bu köyü.Şimdi bu köyde köye ismini vren sülaleden başkaları ikamet etmektedir.Yine bu insanlar da Gaffarların himayesinde gelip yerleşmişler bu köye.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Adana iline 150 km, Feke ilçesine 35 km uzaklıktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca cep telefonu şebekesi mevcut olup yol asfalt değildir.

GAFFARUŞAĞI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GAFFARUŞAĞI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.