Adana Feke Göbelli Köyü

Adana Feke Göbelli Köyü

Göbelli köyü hangi ilimizdedir? Göbelli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Göbelli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Göbelli köyüne nasıl gidilir? Göbelli köyünde vefat edenler? Göbelli köyü resimleri, Göbelli köyü videoları,

Göbelli köyü hangi ilimizdedir? Göbelli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Göbelli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Göbelli köyüne nasıl gidilir? Göbelli köyünde vefat edenler? Göbelli köyü resimleri, Göbelli köyü Videoları, Göbelli köyü facebook, Göbelli köyü geçim kaynağı nedir? Göbelli köyünde düğünler nasıl yapılır? 

Göbelli köyü gelenek ve görenekleri, Göbelli köyünde kız isteme nasıl yapılır? Göbelli köyünde ramazan bayramı görüntüleri, Göbelli köyü kurban bayramı görüntüleri, Adananın plakası, Adana posta kodu, Adana özgü yemekler hangileridir? Göbelli köyüne hangi veteriner bakıyor? Göbelli köyüne yakın hastane, park, eczane, okul, market, avm, tamirci, çilingir, petrol ofisi VAR MI?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Göbelli, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı kesin olarak bilinmemekle beraber "Göbellioğlu" diye halk arasında söylenen bir şahıstan geldiğidir.

Zamanında hayvancılık yapan bu şahıs köyün bulunduğu bölgenin sulak alan olması nedeni ile hayvancılık yapmak üzere buraya yerleştiği ve köyün adının da burdan geldiği rivayet edilmektedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün gelenek ve görenekleri klasik Çukurova ve Toroslardan çok farklı değildir.Halkı Türkmen Yörük boylarından olup yerleşik hayata geçmişlerdir.Göçebe kültürü hemen hemen sona ermiştir.

Halkın büyük bir bölümü çiftçilikle uğraşmakta ancak bu hiçbir zaman ticari bir düşünceyle yapılmamaktadır.Tüm ürünlerini kendi bahçelerinde en doğal şekilde yetiştirip yazın taze kışın salamura, çoğunlukla da kurutulmuş şekilde tüketmektedirler.Halkın şehre bağımlılığı asla yoktur.

Çarşıdan çay, şeker, gibi ürünler dışında gıda pek alınmaz.Geçim sıkıntısı ile doğru orantılı olarak köyde yetişen gençler başka il ve ilçelere göç etmektedirler.Köyde kalanlar ise tarım, hayvancılık ve az da olsa ormancılık yapmaktadırlar.

TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adana iline 140 km, Feke ilçesine 18 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yükselti 1000 metre civarındadır.Kışın kar yağmaktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak tarım ancak kendilerine yetecek derecede yapılabilmektedir. Arazilerin eğimli olması tarım yapılmasını zorlaştırmaktadır. Hayvancılıkta eskisi kadar yapılamamaktadır.

Çünkü mera alanlarının olmayışı sığırcılığın yapılmasına engeldir. Orman arazilerinin yasaklanması da keçi besleme imkânını ortadan kaldırmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ve ilköğretime kadar olan öğrenimi desteklemektedir. Taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun göbelli ye kadar olan kısmı " asfalt kaplama yapılmıştır " köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Göbelli Köyü Mezarlık yolu 2008 yılında Yakup Türker tarafından kendi imkânları ile yaptırılmıştır.Göbelli köyü Kapukaya mevkiine Fikret Karabatak'ın bireysel Çabaları ve Adana İl Özel İdaresi'nin katkıları ile sulama göleti yapılmıştır.

İlçe ve civar köylerde bir ilk olup köy ekonomisine katkı sağladıgı gibi civar köylere de örnek olmuştur. Orman yangınlarına ilk müdahalede hayati önem taşımaktadır.

GÖBELLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GÖBELLİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.