Adana Feke Kaşaltı Köyü

Adana Feke Kaşaltı Köyü

Kaşaltı köyü hangi ilimizdedir? Kaşaltı köyü haberleri için tıklayın! Kaşaltı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kaşaltı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Kaşaltı köyüne nasıl gidilir? Kaşaltı köyünde vefat edenler?

Kaşaltı Köyü Hangi ilimizdedir?

Kaşaltı köyü haberleri için tıklayınız! Kaşaltı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kaşaltı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Adını kuzeyden girişinde bulunan kaş şeklindeki kaya sırasının köyün üstünde olmasından dolayı, adını "kaş-altı" kelimelerinin birleşiminden "kaşaltı" olarak almıştır.

Köy çam ağaçları ile kaplı oldğundan ve üstünde kaş şeklindeki kaya sırası olmasından dolayı, yüksekten bakıldığında sanki bir gözmüş gibi görünür. Tarihi fazla bilinmemekle birlikte; bu bölgede çok büyük bir insan toplumunun yaşadığı dam bozuklarından ve ören yerlerinden anlaşılmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün tam ortasında bulunan ören tepesinin altında bir kapalı çarşı olduğu da söylentiler arasındadır. Fakat girişi ve çıkışı bulunamamıştır.Köyün düğünleri önemli bir geleneğe sahiptir. 1970'li yıllara kadar, gelinler at üzerinde gelmekteydi.

1990'lı yıllarda gelinler Jeep'lerle gelmeye başladı. 2010'lu yıllara gelindiğinde ise; gelinler otomobillerle gelmeye başladı. Düğünlerde havai fişek bile kullanılmaya başlandı.
Bunun yanında, misafirlere duyulan saygı ve sevgi de çok önemlidir.

Bir yabancı, köyde herhangi bir eve uğradığında, öncelikle açlığı, susuzluğu, halı ve hatırı sorulur. Sohbet edilir. İstemese de en az bir ayran veya çay ikram edilir.Köyün kültürü çağın getirdikleri yeniliklerle birlikte değişimler gösmektedir.Adana iline 143 km, Feke ilçesine 21 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu bulunmaktadır. Fakat ögernci yetersizliğinden dolayı öğrenciler ilk üç yıl burada egitim görebilmektedir.

Sonra daha merkez bir okul olan Paşalı pansiyonlu ilköğretim okuluna gitmektedir. Aynı yörede olan bu okul daha gelişmiştir ve öğrenciler yatılı olarak kalmaktadır. Köyün su sorunu 2007 yılının bahar aylarında büyük oranda çözülmüstur.

Diğer köylere bağlanan ana yolunun asfalt çalışması 2007 eylul aylarının başında tamamlanmıstır. Köyün arazileri tapu-kadastro ekibi tarafından 2004 yılında gözden geçirilmiştir ve halkın tapuları verilmiştir.

Köy kabristanı; köyün kuzey girişindedir ve tamamı kızıl çam ormanından oluşmaktadır. 2007 yılında kabrisan büyük bir özenle imc usulüyle temizlenmiş ve daha sonra köye ayrılan ödenekle etrafı örgü tellerle çevrilmiştir.

KAŞALTI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAŞALTI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaşaltı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Kaşaltı köyüne nasıl gidilir?  ​Kaşaltı köyünde vefat edenler?

Kaşaltı köyü resimleri,Kaşaltı köyü Videoları,Kaşaltı köyü facebook,Kaşaltı köyü geçim kaynağı nedir? 

Kaşaltı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Kaşaltı köyü cinayeti.

 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.