Adana Feke Konakkuran Köyü

Adana Feke Konakkuran Köyü

Konakkuran köyü hangi ilimizdedir? Konakkuran köyü haberleri için tıklayın! Konakkuran köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Konakkuran köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Konakkuran köyüne nasıl gidilir? Konakkuran köyünde vefat edenler?

Konakkuran Köyü Hangi ilimizdedir?

Konakkuran köyü haberleri için tıklayınız! Konakkuran köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Konakkuran, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Puhnu olduğu 1970´yıllarında adınınKonakkuran olarak değiştiği eski tarihi kalıntıların olduğu tespit edilmiştir.köy yedi mahalleden oluşmaktadır.

Çok geniş bir alana sahiptir. Köyün ilk kuruluşunun tarihi bilinmemekle birlikte şu an hayatta olmayan yaşlıların verdikleri bilgilere göre Orta Asyanın Horasan bölgesinden gelenlerin yerleştiği bir yerdir.

Kozanda yaşayan ve Osmanlı arşivinde 1517 yılında kaydı bulunan Sehlik(Sehlikoğulları)cemaati Horasan bölgesinden geldikten sonra ilk önce EskiPuhnu olan yere yerleşmişler.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Sonra bir kısmı Kozan Ovasına inmiştir.Dolayısıyla bu köyde çok eski Türk yerleşim yerlerinden biridir.Köyde eskiden ermeni ya da rumlarında yaşadığı kalıntılardan anlaşılmaktadır.

Köyün en meşhur yemeği sabah kahvaltısında sütlü çorba içilmesi,topalanda denilen ekşili köfte, içli köfte,kuru fasulye kurutulmuş yeşil fasulye,bulgur pilavı v.b. sayılabilirAdana iline 157 km, Feke ilçesine 35 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi; tarım,hayvancılık,orman işciliği,doğal katran mantarı toplama ve satıcılığına dayalıdır. Yöresel kiraz çeşitleriyle zengindir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün beş tane Camisi vardır.bir kadrolu bir sözleşmeli imamı vardır.üçtane açık imamsız camisi vardır.

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KONAKKURAN KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KONAKKURAN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Konakkuran köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Konakkuran köyüne nasıl gidilir?  ​Konakkuran köyünde vefat edenler?

Konakkuran köyü resimleri,Konakkuran köyü Videoları,Konakkuran köyü facebook,Konakkuran köyü geçim kaynağı nedir? 

Konakkuran köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Konakkuran köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.