Adana Feke Mansurlu Köyü

Adana Feke Mansurlu Köyü

Mansurlu köyü hangi ilimizdedir? Mansurlu köyü haberleri için tıklayın! Mansurlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Mansurlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Mansurlu köyüne nasıl gidilir? Mansurlu köyünde vefat edenler?

Mansurlu Köyü Hangi ilimizdedir?

Mansurlu köyü haberleri için tıklayınız! Mansurlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Mansurlu, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür. Köy toplam üç bölümden oluşmaktadır. Yörenin insanı daha çok kışın kalanların yaşadığı ve köyün diğer bölgelerine oranla daha yumuş iklimi olan ve rakımı daha düşük olan bölgeye Dere demektedirler.

Daha çok yazın gelenlerin yaşadığı ve evlerin genellikle yeni olduğu ve sebze meyvenin daha geç yetiştiği ( Dere'ye oranla) ve havanın yazın dahi soğuk olduğu bölgeye ise İnderesi denir. Havasından dolayı inderesine yarış atları gelmektedir.Diğer bölge ise özellik bakımından İnderesi ile aynı özelliklere sahip olan ve daha çok çadırda kalanların olduğu ve kiraz bahçalarıyla dolu yere ise Karataş denir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Adana iline 172 km, Feke ilçesine 50 km uzaklıktadır. Sedir, köknar, çam ve alt kesimlerde meşe ağaçları doğal bitki örtüsünü oluşturmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Meyvecilik (özellikle Kiraz yetiştiriciliği) gelişmekte olan bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Yazları yaylacılık yaygın olup, kışın 200-300 olan nüfus yaz aylarında 2000'i bulmakadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve ptt acentesi yoktur.Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. internet yoktur.

MANSURLU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MANSURLU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Mansurlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Mansurlu köyüne nasıl gidilir?  ​Mansurlu köyünde vefat edenler?

Mansurlu köyü resimleri,Mansurlu köyü Videoları,Mansurlu köyü facebook,Mansurlu köyü geçim kaynağı nedir? 

Mansurlu köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Mansurlu köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.